Privat middagshygge til blodpris

+
Eksklusive private middagsklubber vokser frem i New York.

Magasinet Forbes mener å se enda en tydelig trend for 2023, nemlig private middagsklubber. Medlemskapet koster skjorta. I tillegg må du betale for maten. Som ikke er gratis, den heller.

Skal du en tur til New York, kan du – kanskje mest for moro skyld? – sjekke ut ledige rom på storbyens «avdeling» av hotellkjeden Aman. Billigste rom ligger på US$ 3100, altså nærmere 31 000 norske kroner. For denne vesle summen får du ikke bare et helt ålreit rom. Du får også eksklusiv tilgang til hotellets mange kulinariske eventyr. Kjøkkenets kreasjoner og restaurantenes «ambiance» er nemlig forbeholdt betalende gjester. Hvis du absolutt ikke vil bo, men likevel insisterer på å spise på Aman New York, finnes det riktignok en reserveløsning. Mot den nette sum av US$ 200 000, eller nær 2 millioner kroner, kan du nemlig bli medlem av hotellets egen middagsklubb. Og da sparer du 31 000 på overnatting.

Chambre Séparée på speed

Private, svindyre middagsklubber er nemlig en vekstnæring, som vokser i tandem med gapet mellom fattige og rike. De rike blir ikke så mange flere, men de blir ufattelig mye rikere, og kan dermed ta seg råd til å spise middag i fred, i gode venners lag – på en klubb som kan koste opp mot 5 millioner kroner i årlig kontingent. Regning for mat og drikke kommer selvsagt i tillegg.

Har du ikke nok dollar? Bruk krypto!

Mange av de ovenfor nevnte rike og sultne menneskene har blitt rike på kryptovaluta. Da er det kanskje ikke så rart at blokkjedeenheten NFT – eller Non-fungible token – snart dukker opp som gangbar mynt på enkelte middagsklubber. For eksempel er Flyfish Club under bygging, også den i New York. Ifølge flyvefisken selv vil dette bli verdens første medlemsrestaurant – eller middagsklubb – hvor du kun kan bruke NFT.

ANNONSE