Jotunheimen og Rogaland vant ASKO Servering Norgescup 2023

+
Vinnerne av ASKO Servering Norgescup 2023 Kokk ble NKL Jotunheimen med laget fra Vianvang og Brimibue. Synva Gjerde Knapstad, Mari Solem Brennhaugen og lagleder Sindre Kristiansen Rusten. Vinnerne av ASKO Servering Norgescup 2023 Servitør ble Rogaland med laget fra Renaa Restauranter. Souwen Gbamou, Aurora Marie Iversen og lagleder Torill Renaa.

Hele 24 kokkelag kjempet om vinnerplassene på årets ASKO Servering Norgescup, bransjens viktigste arena for å dyrke frem morgendagens serveringsess. Lørdag ettermiddag falt dommen. Vinnerne blant kokkelærlingene ble Synva Gjerde Knapstad og Mari Solem Brennhaugen fra Vianvang og Brimibue. Souwen Gbamou og Aurora Marie Iversen fra Renaa Restauranter tok seieren blant servitørene.

Årets Norgescup – den trettisjette i rekken! – gikk som vanlig av stabelen på Jåttå videregående skole. Og etter år med pandemi er konkurransen tilbake i februar måned, der den skal være. NKL Rogaland sørget for et skinnegående, profesjonelt arrangement – også det som vanlig. 

2 x Rogaland

Etter at 24 lag – i tre puljer – hadde gitt alt på kjøkkenet gjennom hele fredagen 3. februar, førte konkurransens nådeløse logikk til at kun seks lag møtte til lørdagens finalekamp. Kokkelærlingene William Fivelsdal Torstensbø og Maria Rønnevik fra Fisketorget, og Hanna Korvald og Carlo Luigi Bendi fra Spiseriet, sørget for solid arrangementsbydominans blant de kjempende kokkelærlingene. Ole Mathias Børtinghus og Noor Naserian Jocelyn Lesamana fra henholdsvis Strand Hotel Fevik og Måltid i Agder serverte for Fisketorget, mens Fredrikke Koxvig Mathisen og Charlotte Sæther Lerstad fra Trondheims To Rom og Kjøkken serverte for Spiseriet.

Kokkelærlingene Mathilde Hagen-Nielsen og Herman Torp representerte hovedstaden og Kulinarisk Akademi. Det holdt til en andreplass. Samarbeidende servitørlærlinger var Mathias Strømodden Jerstad og Edward Kvalsund fra Quality Hotel Skjærgården og Tønsberg. 

Christoffer Johannesen og Hanna Grong Alvsåker frontet og vant bronse for Bekkjarvik Gjestgiveri. Her serverte Hurtigrutens lærlinger Duaa Munir og Marianne Sogge. 

For fjorårsvinneren Britannia Hotel kjempet kokkelærlingene Ingrid Aas og Fredrik Totland.

Og sist, men først, konkurrerte og vant altså Synva Gjerde Knapstad og Mari Solheim Brennhaugen fra Vianvang og BrimiBue, sammen med servitørlærlingene Souwen Gbamou og Aurora Marie Iversen fra Renaa Restauranter. Knapstad og Brennhaugen vant i tillegg Matvett, NKL og ASKO Serverings KuttMatsvinn-pris.

Viktig fokus

– Kokkekonkurransen skaper viktig oppmerksomhet på kokk- og servitørfaget, og bidrar til et tydelig fokus på rekruttering til kokk- og servitørfaget. Norske Kokkers Landsforening har i flere tiår utviklet unge kokketalenter, og mange av disse har startet sin karriere i Norgescup, nå ASKO Serverings Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Flere har blitt landslagsdeltagere og vinnere i de store og mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for rekruttering til kokkefaget, sier NKL i en pressemelding.

ANNONSE