Gjerne mer av MER ENN

+
Ingrid Spord og Jan Steinar Sleen.

- Vi har opplevd en fantastisk respons på konseptet vårt og produktene våre, forteller eier og daglig leder Ingrid Spord og produktutvikler Jan Steinar Sleen når vi møter dem på UMAMI-messen.

Konseptet MER ENN er utviklet av selskapet Grønn Mat AS, og målet er å bruke mer av fullt brukbare råvarer som ofte kastes og destrueres fordi de har en annen form enn det som er normen. På den måten ønsker gjengen i Grønn Mat AS å bidra til en mer bærekraftig ressursutnyttelse, og det er konkretisert av gode produkter som du bl.a. kan bestille på ASKO Servering. Men mer om det senere!

God smak

– Gjennom vår merkevare MER ENN utvikler og produserer vi bakst av grønnsaker, frukt, bær og andre overskuddsprodukter som ellers ville blitt matsvinn, forteller Ingrid Spord. – Ideen til dette kom en formiddag under Norway Cup i 2017 da jeg snakket med daværende statsminister Erna Solberg om bærekraft, forteller den tidligere toppseriespilleren. Dette inspirerte til å jobbe videre med mulige ideer rundt dette og i 2020 etablerte vi selskapet Grønn Mat AS.

– Vi føler absolutt at dette er noe mange i serveringsbransjen har fokus på, og det var stor interesse for å smake på produktene vi tilbyr, forteller Jan Steinar Sleen som er utdannet kokk og som har ansvaret for selskapets produktutvikling. – Men det er ikke nok bare å tilby et produkt som er bærekraftig. Det må jo smake godt! Og det gjør produktene våre, smiler de to. Det har vi fått mange forsikringer om både på messen og når vi er rundt hos kunder og viser hva vi tilbyr. I dag forbruker vi mye mer enn hva som er bærekraftig. Rundt 1/3 av all mat som blir produsert kastes uten å bli spist. Dette er det helt nødvendig å gjøre noe med for å redde miljøet for fremtiden. En måte å gjøre det på er å utnytte ressursene bedre. At vi produserer smakfullt bakverk av gulrøtter som ellers hadde blitt kastet, er en effektiv måte å gjøre det på. I dag lager vi bl.a. focaccia, baguetter og pizzabunner. Vi setter stor pris på om enda flere vil prøve produktene våre, oppfordrer Ingrid Spord og produktutvikler Jan Steinar Sleen.

Du kan bestille produkter fra MER ENN-serien på askoservering.no.

ANNONSE