Bergen Sjømatfestival i gang

Nå på vinteren er sjømaten på sitt aller beste. Det feirer Bergen Sjømatfestival med sjømatfesta på bergensrestaurantene hele uken, og en ny storslått Sjømatdag for alle på Fisketorget lørdag 18. februar. Festivalen starter mandag 13. februar.

– Det blir kokkeshow, masse familieaktiviteter og mange spennende smaker, forteller daglig leder i Matarena AS, Alexandra Krage Angell om årets sjømatfestival. Matarena er arrangør for festivalen, og festivalsjefen gleder seg over å kunne utvide årets festival med Sjømatdag for alle på Fisketorget, til glede for bergensere i alle aldere.

Åpen Sjømatdag for alle

Lørdag 18. februar kan små og store delta på en rekke matglade aktiviteter på Fisketorget, som sushiverksted, kaviar- og taresmaking og sjømatrebus inne i Mathallen. Ute på Torgflaten får barn og unge lære mer om livet i havet, møte Elias-båten, og lære å lage sjømat på tur. Dale Olen Academy stiller med klatretårn, og publikum kan bli med på kajakk-tur. Aktivitetene strekker seg fra ansiktsmaling med motiv fra havet til å lære å knyte knop og stikk. Aktivitetene under Sjømatdagen er gratis, og passer for barn og unge i alle aldere.

– Det er viktig for oss at havbyen Bergen tar posisjon og viser seg frem som sjømatby nr. én her i landet, sier forteller Angell. – Og det føler vi virkelig vi gjør med årets program. Bergen er jo tross alt tuftet på fisk og sjømat, så en skikkelig sjømatfest må vi jo ha.

Fra fiske-disko til streetfood fra havet på restaurantene

Selv om det er over 20 aktiviteter som er planlagt på Fisketorget, er det fremdeles bergensrestaurantene som er hovedscenen for festivalen. Og kjøkkenteamene har virkelig brettet opp ermene for å gi publikum et sjømatshow de sent vil glemme. Allerede mandag 13. februar kan sultne gjester delta på Ung Restaurant på Damsgård, når ungdommene fra Dale Oen Academy tar over restauranten for en kveld, og serverer en forrykende sjømatopplevelse. Hele uken er Bergen spekket med gode sjømatmatopplevelser, fra skreifest til fiske-disko og street food-inspirert sjømat.

Kårer Vestlandsmester i rekepilling og Bergensmester i østersåpning

Under Bergen Sjømatfestival blir det avholdt to nervepirrende publikumskonkurranser. Hos Fjellskål i Mathallen kan du konkurrere om å bli Bergensmester i østersåpning eller Vestlandsmester i rekepilling. Klarer du å vippe regjerende mestere av tronen? I tillegg til heder, ære og et flott diplom, stikker vinneren av med et gavekort på 2.000 kroner. Kokkene får også sin egen konkurranse under festivalen. Onsdag 15. februar spisses knivene til VM i plukkfisk i Mathallen.

Om Matarena

Bergen Sjømatfestival arrangeres av Matarena AS, som også står bak Bergen Matfestival. Matarena inspirerer, utvikler kunnskap og skaper møteplasser for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land. Matarena AS ble etablert i 2014 og er eid av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen.

ANNONSE