Pincho Nation satser i Fredrikstad

+
Pincho Nation satser i Fredrikstad: Jörgen Wahlgren og Anders Gustavsson skal drive Pincho Nation.

Den svenske franchisekjeden fortsetter å satse i Norge – neste by ut er Fredrikstad, med franchisetakerne Jörgen Wahlgren og Anders Gustavsson i spissen. Sistnevnte er en svensk restaurantgründer som allerede driver to Pincho Nation-restauranter i Karlstad, i tillegg til et hotell og flere andre restauranter.

Den sirkusinspirerte restaurantkjeden satser stort når de i mars 2023 åpner Pincho Nation i Lykkeberg-kvartalet i Fredrikstad. Her overtar kjeden de gamle lokalene til Peppes Pizza, og vil disponere 170 sitteplasser i lokalet.

Den ene franchisetakeren, Anders Gustavsson, driver allerede to Pincho Nation-restauranter i Karlstad i tillegg til flere andre restauranter og et hotell. Som forretningsmann har han satt et tydelig avtrykk i Karlstad. Nå oppfyller han endelig drømmen om å drive restaurant sammen med ektemannen Jörgen Wahlgren. De er begge fascinert av Fredrikstad og flytter til festningsbyen for å drive restauranten sammen.

– Med en bred meny bestående av småretter i tapasstørrelse, og mange ulike drinker, lar kjeden seg inspirere av kjøkken fra hele verden. Konseptet passer perfekt for en bred gruppe mennesker; alt fra kollegaer til store selskaper eller små grupper med venner som aldri blir enige om hva de skal spise. Pincho Nation var også det første app-baserte restaurantkonseptet der gjestene reserverer, bestiller og betaler med app på mobiltelefonen, et unikt konsept som er svært lønnsomt, forteller franchisetaker Anders Gustavsson.

Vil åpne 15-20 restauranter i Norge de neste årene

Pincho Nation i Fredrikstad blir kjedens fjerde restaurant i Norge. Kjeden ble etablert i Norge i 2018 og har to restauranter i Oslo og en i Porsgrunn. Restauranten i Porsgrunn åpnet våren 2022 og ble en suksess fra dag én.

– I den lille byen Porsgrunn, har de siden åpningen i februar servert over 55.000 gjester, og da har de måttet si nei til mange fordi det har vært en utfordring å finne ansatte. Dette hadde ikke vært mulig hvis det ikke var for at konseptet vårt nettopp treffer flere målgrupper, sier Jörgen.

Jan Wallsin, CEO i Pincho Nation, er likevel sikker på hva som er det viktigste.

– For Pincho Nation er franchisetakerne det viktigste. Vi ser etter initiativrike og dyktige mennesker som ønsker å drive lønnsomme restauranter. Anders og Jörgen har allerede bevist at de har det som skal til og jeg er overbevist om at Pincho Nation Fredrikstad vil bli en suksess, sier Wallsin.

Pincho Nation sin ambisjon er å åpne 15-20 restauranter i Norge de neste årene. Hvor de neste restaurantene åpner etter Fredrikstad, er ennå ikke klart. Restaurantkjeden ser potensiale og interesse i flere byer og tettsteder som Kristiansand, Stavanger, Asker, Drammen, Bergen, Trondheim, og Tromsø.

 

ANNONSE