Gullrushet fortsetter i kokke-VM

Den norske medaljefesten forsetter i Culinary World Cup 2022. De Norske Kokkelandslagene fikk tirsdag sitt tredje kategorigull, denne gang i Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations».

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations» er en av dem. I konkurransen lages det en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 110 gjester.

Tredje kategorigull

De Norske Kokkelandslagene håver inn edelt metall under kokke-VM i Luxembourg. Det ble i dag klart at Norge fikk sitt tredje kategorigull. Denne gang for innsatsen i Senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations». Det norske laget bestod av Aron Espeland, Sindre Iversen, Trym Karlsen, Panupong Phengpheng, Toum S.D Ulseth, kaptein Sebastian Myhre, Kåre A. Hjartholm og manager Gunnar Hvarnes.

Så langt har Norge tatt tre av fire mulige gull i verdensmesterskapet. I tillegg har Norge også en sølvmedalje. Selv om den siste konkurransen fortsatt ikke er bedømt, lever Norges store drøm om å bli verdensmestre i beste velgående. Torsdag summeres poengsummene fra alle de fem konkurransene og verdens beste kokkelandslag kåres. Sist Norge vant denne konkurransen var i 2006 med Svein Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

– Sterk prestasjon

– Kategorigullet i Senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» var en sterk prestasjon på en dag med en del tekniske utfordringer, men lag som har trent godt takler som regel slike ting godt. Dette gullet var preget av en solid laginnsats, sier Kjetil Gundersen som er en av Norges tre A-sertifiserte kokkedommere. Han har vært dommer i tre VM og to OL og har også selv en karriere bak seg som konkurransekokk tidlig på 2000-tallet.

Under det pågående verdensmesterskapet i Luxembourg står han «ringside» som leder for Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg som skal gi råd og veiledning til deltakerne på De Norske Kokkelandslagene.

– Norge presenterer på et forventet toppnivå og det blir spennende å se hva dette holder til når poengene skal telles opp på torsdag. Det er flere lag som har fått kategorigull og kampen om pallplassene kommer til å bli hard, sier Gundersen.

Menyen

Den norske menyen i Senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» bestod av bakt kveite med brunet smør som forrett, økologisk and fra Telemark som hovedrett og kirsebær fra Hardanger i ulike varianter til dessert.

De Norske Kokkelandslagene har valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, og har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4. år.

Konkurransen har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg. Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien CHEFS TABLE. Et svært viktig valg, slik at alle WACS-konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft.

De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. I den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset. Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eyvind Hellstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronsje sammenlagt.

ANNONSE