Norge tok gull i kokke-VM

Det norske kokkelandslaget fikk søndag kategorigull i Senior Chefs Table i Culinary World Cup 2022.

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier, der Senior Chefs Table er én av dem. I konkurransen lages det sju serveringer/retter til 12 gjester, såkalt fine dining.

Kategorigull

Det ble i dag klart at Norge fikk kategorigull for innsatsen i Senior Chefs Table. Det norske laget består av Aron Espeland, Sindre Iversen, Trym Karlsen, Panupong Phengpheng, Toum S.D Ulseth, kaptein Sebastian Myhre, Kåre A. Hjartholm og manager Gunnar Hvarnes.

Kategorigullet ble svært godt mottatt i det norske laget og er et viktig bidrag når poengsummen i alle konkurransene skal danne grunnlaget for hvilket kokkelandslag som er verdens beste. Premieutdelingen er torsdag 1. desember.
– Vi er superfornøyd med kategorigullet, men vi vet ikke poengsummen. Gull spenner fra 90 til 100 poeng, men vi håper vi er i øverste del av skalaen, sier kaptein Sebastian Myhre.

Smak teller 50 prosent i konkurransen og har vært et stort satsingsområde for det norske laget i utviklingen av VM-menyen.
– Smakene ble veldig gode og jeg er trygg på at vi leverte veldig bra på smak. Vi er mange som smaker og passer på at vi leverer best mulig på dette viktige kriteriet. I tillegg vurderes vi på hvordan vi jobber. Dommerne vurderer ryddighet, teamspirit og humør, samt utseende og faglig korrekt håndverk. Alt i alt leverte vi veldig bra i konkurransen. Vi fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene. Dette gir oss en god følelse å ta med seg inn i vår neste konkurranse som er «Hot Kitchen – Restaurant of Nations», sier Myhre.

Menyen

Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med kveite, pasta som veganrett, tørrmodnet biff og «snø-egg» som dessert bestående av hvit sjokolade.

De Norske Kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, og har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4. år.

Konkurransen har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg. Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien CHEFS TABLE. Et svært viktig valg, slik at alle WACS-konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft.

De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. I den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset. Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eyvind Hellstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronsje sammenlagt.

ANNONSE