Norge tok nytt gull i kokke-VM!

Det norske kokkelandslaget fikk mandag kategorigull i «Junior Chefs Table on fire» i Culinary World Cup 2022.

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Junior «Chefs Table on fire» er én av dem. I konkurransen er det fem serveringer til 12 gjester, såkalt fine dining.

Nytt kategorigull

Det ble i dag klart at Norge fikk et nytt kategorigull i VM. Denne gangen for innsatsen i Junior «Chefs Table on fire». Laget består av Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger.

Enda et kategorigull ga god stemning i det norske laget og er et viktig bidrag når poengsummen i alle konkurransene skal danne grunnlaget for hvilket kokkelandslag som er verdens beste. Premieutdelingen er torsdag 1. desember.

Leverte tidenes beste

Aldri har det norske juniorlandslaget levert så bra som da det gjaldt som aller mest.

– Vi har hatt ti store gjennomkjøringer i forkant av VM og aldri levert bedre enn vi gjorde nå i VM, sier en strålende fornøyd visekaptein på juniorlandslaget, Jon Erlend Matre. Han er glad hans lag bidrar til å holde drømmen om et sammenlagt gull i kokke-VM i levende live.

– Vi hadde en god følelse gjennom konkurransen og det var utrolig godt å få bekreftet at vi kan levere på dette nivået. Også gjestene var kjempefornøyde med maten vi serverte. Flere av dem hadde smakt maten på tidligere gjennomkjøringer og fortalte at de smakene vi leverte i VM-konkurransen var de meste noensinne.

– De fantastiske tilbakemeldingene og et kategorigull gir oss en skikkelig boost inn i vår neste konkurranse, som er «Hot Kitchen – Restaurant of Nations», der vi skal servere en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester, sier Matre.

Menyen

Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med piggvar, hummer og laks, tørrmodnet biff til hovedrett og en dessert bestående av blant annet sjokolade og bringebær i ulike varianter.

De Norske Kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, og har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4. år.

Konkurransen har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg. Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien CHEFS TABLE. Et svært viktig valg, slik at alle WACS-konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft.

De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. I den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset. Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eyvind Hellstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronsje sammenlagt.

ANNONSE