Melk med smak fortsetter suksessen

+
Den positive trenden viser at innovative melkeprodukter med godt næringsinnhold uten tilsatt sukker nytes i flere situasjoner.

Melkedrikk som sjokolademelk og iskaffe fortsetter forbruksfesten, og blir også dette halvårets store vinner. Den positive trenden viser at nye melkeprodukter med smak og uten tilsatt sukker er populære tørstedrikker som flere nyter i ulike situasjoner.

Halvårstallene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at norsk melk med smak har økt med hele 27,3 prosent de siste tre årene, som utgjør hele 11,5 prosent av norsk melk totalt. Fra 2019 til i år har melk i denne kategorien pekt seg ut som den store vinneren, og det er flere faktorer som skyldes den merkbare økningen.

Les også Melkevaner i endring

Melkeinnovasjon

Salget av smaksatt melk gikk alene opp 13 prosent første halvår i 2022 sammenlignet med første halvår i fjor. Dermed begynner vi å se en langsiktig positiv trend for innovative melkeprodukter tilpasset ulike situasjoner og anledninger. Mesteparten av økningen skyldes at det stadig kommer nye og spennende produkter på markedet, og at folk anerkjenner produkter uten tilsatt sukker som et godt alternativ til mat eller som mellommåltid.
– Sjokolademelk har som yoghurten tidligere fått et ufortjent rykte som «sukkerbombe». Da er det fint å se at disse nye produktene har blitt så populære - spesielt siden de inneholder de samme næringsstoffene som vanlig hvit melk. For alle dem som foretrekker sunn norsk melk er dette en gavepakke av gode smaker og viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen ved Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Det er derfor gledelig at innovative melkeprodukter med godt næringsinnhold uten tilsatt sukker i større grad aksepteres på frokostbordet eller som tørstedrikk på farta, sier Glemminge Arnesen.


Volum norsk melk med smak første halvår (sjokolademelk, iskaffe o.l.)
                                 2019   2020     2021      2022
Volum i 1000 liter 18 327 17 833 20 648 23 334

Kilde: Melk.no

ANNONSE