Bergen Matfestival utvider festivaltilbudet

+
Det blir mange fine opplevelser under Bergen Matfestival.

2.-3. september blir det matfest for hele Bergen. Aldri før har Bergen Matfestival vært større, og hele 125 aktører forbereder seg på å spre matglede i hele byen.

Årets festival er utvidet med aktiviteter i dagene før festivalstart, som historisk sjømatlunsj for eldre, lunsjforedrag på Bergen Offentlige Bibliotek og utendørskino med food trucks på Cornerteateret. En ungdomsskole vil også bli overrasket med besøk av dyktige kokker.
– Det blir både sanketur på Fløyen og langbordsmiddag på Lystgården, forteller Alexandra Krage Angell, som er daglig leder i Matarena AS. – Gjennom et bredt samarbeid med dyktige aktører sprer vi nå matglede ut i byens kriker og kroker, fordi vi vil lage en inkluderende festival til glede for hele byen. Selv om du ikke kan komme fysisk til festivalen i sentrum håper vi du likevel vil få en smakebit av programmet.

Flere gratis aktiviteter

– I år er det enda flere aktiviteter som er gratis under festivalen, fordi vi mener det er viktig å spre kunnskap om lokal mat og drikke til alle. Vi ønsker å hjelpe folk å ta bevisste og sunne matvalg. Dette er kanskje spesielt viktig nå med tanke på miljøutfordringene vi står ovenfor og økte utgifter i husholdningene. Vi må utnytte råvarene bedre og unngå matsvinn.

Derfor byr Bergen Matfestival på mange kurs i årets program. Det holdes kurs for voksne på tema som vegansk mat og bruk av hele fisken, og de yngste festivalgjestene får bli kjent med bredden av arter i havet. Også på restaurantene blir det kurs med kokker og produsenter.

Les mer om festivalprogrammet på matfest.no.

ANNONSE