KIT-akademiet viderefører avtale med Voksenopplæring Helsfyr

For skoleåret 2021/22 inngikk ASKO Servering en samarbeidsavtale med Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Utdanningsetaten om å leie ut KIT-akademiets lokaler én dag i uken. Rollen til KIT-akademiet har vært å tilrettelegge for undervisning og bestille råvarer til hver undervisningsdag. Samarbeidet har vært så vellykket at de nå viderefører avtalen for skoleåret 2022/23.

Torsdag 9. juni var den nye skoleklassen på besøk hos den nåværende klassen på KIT-akademiet. De nye elevene fikk en omvisning i lokalene, og den nåværende klassen disket opp med nybakte kanelboller og hjemmelaget vaniljeiskrem. Praten og latteren gikk i ett sett på tvers av klassene. Elevene var svært entusiastiske, og det er ingen tvil om at de brenner for faget sitt. Samarbeidet med KIT-akademiet har spilt en viktig rolle i dette.

Et vellykket samarbeid

Rachid Ben Hamou og Vallerie Manipis er to av elevene som har brukt KIT-akademiet det siste skoleåret.
– KIT-akademiet er kjempebra! sier Hamou og smiler bredt. – Det er et veldig flott lokale som har alt utstyret vi behøver, og vi har lært utrolig masse. Ikke bare om matlaging, men også om hvordan man dekker bord og serverer mat. Vi har fått mye hjelp, og har vært veldig heldige som har fått lov til å bruke lokalene.
– Vi har også fått god opplæring i hvordan man bruker utstyret, sier Manipis. – Dette har gjort læringsprosessen mye enklere for oss, og vi har lært utrolig mye gjennom å få være på KIT-akademiet. Det har vært morsomt å lage mat her!

Alle elevene er voksne innvandrere, og målsettingen er at de skal kunne gå opp til fagprøven etter å ha fullført den fireårige utdannelsen. Samarbeidet med KIT-akademiet bidrar til å kunne nå dette målet.
– Noen av elevene har erfaring fra bransjen fra før av, og noen har kanskje utdanning fra hjemlandet som de ikke får godkjent her. Dette er derfor en fantastisk mulighet for dem, sier Inês Bartolo. Hun og Elena Soboleva er norsklærere ved Voksenopplæringen. – Vi har tidligere leid kjøkken på Etterstad vgs, men de lokalene er dessverre ikke optimale. Derfor er det fantastisk å kunne være her på KIT-akademiet, og vi er veldig takknemlige for at vi kan bruke lokalene igjen for skoleåret 2022/23.
– Vi vet ikke om noen andre skoler for voksenopplæring som har et lignende tilbud, sier Soboleva. – Så langt har nesten alle som har gått opp til fagprøven bestått.

Klare for et nytt skoleår

Narges Pourseyed er elev i den nye klassen, og hun forteller at hun gleder seg til å kunne lage mat på KIT-akademiet etter sommeren.
– KIT-akademiet har veldig fine lokaler, og jeg tror det vil bli ekstra motiverende å være her og lage mat, sier hun. – Vi trenger et sted for praktisk læring, slik at vi lærer oss å produsere sunn og god mat. KIT-akademiet gjør dette mulig for oss.

KIT-akademiet er storfornøyde med samarbeidet, og gleder seg også til et nytt skoleår.
– Det har vært veldig vellykket så langt, og jeg har bare positive ting å si om samarbeidet, sier Stine Ødegaard fra KIT-akademiet. – Elevene har blitt utrolig dyktige det siste året, og det er gøy å se dem utvikle seg. Jeg gleder meg til det nye skoleåret!

– Det er også et kjempebra tiltak for rekruttering, tillegger Nina Borgen fra ASKO Servering. – Det har lenge vært rekrutteringsutfordringer i bransjen, og pandemien har ikke gjort situasjonen noe bedre. Men vi ser jo gjennom dette samarbeidet at det er mange uutnyttede ressurser i samfunnet, og det er flott å kunne bidra til at flere får en formell utdanning. Det er noe både samfunnet og bransjen har behov for, sier hun.

ANNONSE