Fløte eller melk på norske jordbær?

Vi går mot høysesong for norske jordbær. De fleste foretrekker å spise jordbær med meieriprodukter som tilbehør, og ifølge en ny undersøkelse er det ett meieriprodukt som skiller seg ut. Nesten 4 av 10 synes norske jordbær smaker best med fløte ifølge en ny undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

En skål med jordbær, sukker og fløte er en selvskreven sommerdessert. Siden høysesongen ofte inntreffer samtidig med at mange starter sommerferie, er det mange som har gode ferieminner knyttet til serveringen av bær og meieriprodukter.
– Kombinasjonen av jordbær og fløte er uslåelig om sommeren. At noe så enkelt smaker så godt tror jeg handler om at dette er norske råvarer på sitt beste. Når råvarer av høy kvalitet får fokus smaker det som regel godt, og samtidig smaker det akkurat slik det gjorde i barndommen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Fra dessert til hverdagsmåltid

I undersøkelsen svarer 19 % at de synes bærene smaker best med vaniljeis, deretter kommer vaniljesaus (7 %), melk (5 %), og rømme, yoghurt og kvarg (4 %). Å bytte fløte med magrere produkter som yoghurt, kvarg eller melk er imidlertid ikke så dumt. Et slikt bytte gjør også at man kan kose seg med bær på en sunn måte hver dag gjennom hele sommeren.
– Å lage for eksempel en smoothie av norske bær og magre meieriprodukter gir påfyll av flere viktige næringsstoffer, blant annet C-vitaminer, B-vitaminer, kalsium og jod. Med en slik smoothie spiser du i tråd med kostrådene som anbefaler å spise mye bær, i tillegg til at du får i deg 1 av helsemyndighetenes 3 anbefalte porsjoner magre meieriprodukter om dagen, sier ernæringsrådgiveren.

ANNONSE