Rekruttering viktigere enn noen gang!

Bransjen har hatt en fantastisk fin start på sommersesongen. Et sterkt behov for å oppleve alt hva reiselivs- og serveringsnæringen har å by på, betyr travle tider.

Samtidig ser vi også bransjens utfordringer enda tydeligere. Allerede før koronapandemien var det stor rift om kvalifisert arbeidskraft. Nå er behovet for kokker og servitører større enn noen gang! Det viser med all tydelighet at vi alle har et ansvar for å sikre rekrutteringen til bransjen. NKL gjør et viktig arbeid i den sammenheng som fortjener både støtte og oppmerksomhet. ASKO Servering har et tett og godt samarbeid med NKL på dette området, bl.a. gjennom Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag.

Vi er også engasjert i arbeidet med å legge til rette for påfyll av kunnskap fra bransjefolk til bransjefolk gjennom kursene på KIT-akademiet. Her er det mye inspirasjon å hente som kan bidra både til god drift og økt lønnsomhet.

Til tross for de utfordringene vi ser, er det også verd å merke seg at det skjer mye spennende – både på drifts- og innovasjonssiden. I denne utgaven av SMAKmagasinet som leveres på posten i disse dager, kan du lese om flere spennende serveringskonsepter som utmerker seg gjennom både kreativitet og originalitet.

Vi ser i denne utgaven også på et par nye spennende produktkonsepter det kan være verd å få med seg. Vi har bl.a. testet de nye «Novish»-produktene fra Haugen-Gruppen. Dette er «fisk som ikke er fisk». Høres det rart ut? Les mer om dette spennende – og velsmakende – konseptet i sommerutgaven av SMAKmagasinet.

Du kan også lese mer om «Green Cuisine» som er et nytt vegetarisk konsept fra Findus. Her er det mye å hente for alle som ønsker å sette bærekraftig og smakfull vegetarmat på menyen.

Ha en riktig fin sommer!

 

ANNONSE