Britannia Hotel til topps i ASKO Servering Norgescup

Etter en intens kokkekonkurranse i den 35.utgaven av Norgescup, vant kokkelærlingene fra NKL Trondheim, Britannia Hotel og servitørlærlingene fra Britannia Hotel ASKO Servering Norgescup2022. Begge lagene tok hjem seieren i den viktigste og mest prestisjefulle konkurransen for kokk- og servitørlærlinger i mat- og måltidsbransjen.

Leder av NKLs faglige utvalg og en av Norges tre A-sertifiserte dommere, Kjetil Gundersen fra NKL Vestfold, fremhever det skyhøye nivået i årets konkurranse.
– Jeg er mektig imponert over nivået alle disse unge talentene har vist under i denne konkurransen. Vi fikk servert menyer basert på gode norske råvarer, med kreativitet og kvalitet til fingerspissene, sier Kjetil Gundersen

Lagene som kom på andreplass var:

  • Kokk: NKL Oslo, Stadtholdergaarden
  • Servitør: Oslo, Stadtholdergaarden

Lagene som kom på tredjeplass var:

  • Kokk: NKL Oslo, Restaurant Vaaghals
  • Servitør: Renaa Restauranter, Stavanger

Hoveddommer for servitør, leder av Servitørlauget KKHR Mathias Toresen, fra Oslo Militære Samfund i Oslo, legger til at har vært fantastisk gøy å være sammen med fremtidens stjerner i servitørfaget. Det er inspirerende å se deres yrkesstolthet og arbeidsglede. Alle lagene har tatt utfordringene i oppgaven på strak arm!

Norges viktigste konkurranse for kokk- og servitørlærlinger

ASKO Servering Norgescup er den største, viktigste og mest prestisjefylte konkurransen for kokk- og servitørlærlinger i Norge. Konkurransen arrangeres av Norske Kokkers landsforening, hvor NKL Rogaland har vært teknisk Arrangør siden 1987.

I 35 år har Norgescup, nå ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, bidratt til å utvikle, motivere og inspirere mange unge kokketalenter til en kokkekarriere generelt og konkurransekokker spesielt. Kokke-Norge tar av seg kokkhatten og takker Norske Kokkers Landsforening Rogaland for dugnaden, innsatsen, kontinuiteten og for evnen til å arrangere Norgescup hvert år!

Kvalifisert gjennom lokale konkurranser

Seks av totalt 71 kokke- lag tok seg til finalen i Stavanger. De har kvalifisert seg gjennom lokale konkurranser i NKLs foreninger. I Stavanger fikk de muligheten til å teste sine ferdigheter mot de beste fra hele landet. I dommerpanelet satt noen av landets fremste kokker og servitører. I tillegg til Kjetil Gundersen som hoveddommer, var blant annet Christer Rødseth, tidligere kaptein på De Norske Kokkelandslagene og Winner Over All i IKA Culinary Olympics 2020, dommer.
– Jeg ser lyst på fremtiden format- og måltidsbransjen. Jeg synes det er utrolig inspirerende å jobbe med lærlinger, og jeg blir så stolt når jeg ser på hva disse finalistene har prestert, sier Christer Rødseth.

Vil rekruttere flere til å ta utdanning innenfor restaurant- og matfagene

Hovedhensikten med ASKO Servering Norgescup er at ASKO Servering ønsker å støtte Norske Kokkers Landsforenings arbeid, med fokus på rekruttering til restaurant- og matfag generelt, og kokk- og servitørfag spesielt. Etter mer en to år med pandemi, opplever bransjen at behovet for dyktige og kompetente fagarbeidere har blitt enda større.

Følgende lag konkurrerte i finalen, hvor et kokkelag og et servitørlag samarbeidet:

  1. Kokk: NKL Troms, Mathallen Tromsø / Servitør: Oslo, Statholdergaarden
  2. Kokk: NKL Oslo 2, Statholdergaarden / Servitør: Trondheim, Britania Hotel
  3. Kokk: NKL Jotunheimen, Vianvang / Servitør: Trondheim 2, To Rom og Kjøkken og Kvilehaugen Gård
  4. Kokk: NKL Oslo 1, Restaurant Vaaghals / Servitør: Østfold, Støtvig Hotel og Restaurant Slippen
  5. Kokk: NKL Trondheim 2, Britannia Hotel 1 / Servitør: MKS Vestfold, Color Line
  6. Kokk: NKL Trondheim 1, Britannia Hotel 2 / Servitør: Stavanger, Renaa Restauranter

KuttMatsvinn-prisen ble delt ut for første gang

NKL Oslos lag 2 fra Statholdergaarden, vant «KuttMatsvinn-prisen 2022». Prisen går til det kokkelaget som gjennom semifinalen og finalen klarte å utnytte råvarene på beste måte og som hadde minst mengde unngåelig matavfall.

ANNONSE