Kokkekonkurransen Nordic green chef arrangeres for første gang

+
Norges lag består av kokk Tonje Svee, fra restaurant To rom og Kjøkken, Trondheim og soussjef Nils Flatmark på Britannia hotel i Trondheim.

Ny nordisk kokkekonkurranse, Nordic green chef, ble arrangert på messen Foodexpo i Herning, Danmark. Dette er et nordisk kokkemesterskap der det settes fokus på grønne ingredienser, med hovedvekt på nordiske råvarer.

Green Chef arrangeres av Nordisk Kjøkkensjef forening (NKF) i samarbeid med Den Danske Kokkeforeningen, etter samme model som «Årets grønne kokk». Den har vært arrangert åtte ganger tidligere av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske kokkers Landsforening, Oslo.

– Her vil vi vise fram nordiske kokker som er trendsettere, som kan spre matinspirasjon, kunnskap og entusiasme, og kanskje bidra til økt rekruttering til kokkefaget, sier president i NKF, Kristine Hartviksen.

Fokuset vil være grønne ingredienser, med hovedvekt på nordiske råvarer.

Norske finalister fra Trondheim

Ett lag med to deltakere (en junior og en senior) fra Sverige, Finland, Danmark, Island og Norge skal delta i denne nye spennende kokkekonkurransen.

Norges lag består av kokk Tonje Svee, fra restaurant To rom og Kjøkken, Trondheim og soussjef Nils Flatmark på Britannia hotel i Trondheim. De to har ligget i hardtrening den siste tiden.
– Vi gleder oss masse til å delta i Nordic green chef, som første norske deltakere. Denne konkurransen har jo aldri vært arrangert før, dette gjør det ekstra spennende. Vi har jobbet mye med oppgaven og det blir gøy å vise frem hva vi har trent på. Målet er selvfølgelig å komme pallen, forteller finalistene Tonje svee og Nils Flatmark.

Grønn 3-retters meny på 4 timer og et kvarter

Oppgaven er å lage en 3-retters meny til 6 personer på 4 timer og 15 minutter.

Det er kun frukt og grønnsaker som skal inngå. Det er valgfritt hva deltagerne bruker, men det er noen kriterier:
I forretten, som skal serveres i «taco style», skal ingrediensene savoykål, eple og timian skal inngå. Hovedretten skal inneholde poteter, purre og bulgur. Mens i desserten skal ingrediensene bestå av rabarbra, sitronverbenia og hvit sjokolade i tillegg til kokkenes andre ønsker.

En viktig inspirasjonskilde til FNs bærekraftsmål

– Denne konkurransen vil være en viktig inspirasjonskilde for de nordiske kokkene, og vi håper dette vil føre til økt bruk av frukt og grønnsaker i alles kosthold, sier Toril Gulbrandsen, kokk og matfaglig ansvarlig i OFG begeistret. Hun er en av initiativtakerne til konkurransen.
– Vi er glade for å være en samarbeidspartner til denne spennende konkurransen og gleder oss til å se hva disse kreative kokkene tryller fram med frukt og grønnsaker, sier administrerende direktør i BAMA Storkjøkken Bent Andersen og fortsetter: – Konkurransen kan bidra til at vi vil se mer grønt på tallerkenen i framtiden, noe som også er et viktig bidrag til å nå FNs bærekraftsmål.

Kokkekonkurransen Nordic Green Chef sertifisert på verdensbasis

Konkurransemodellen Nordic Green chef er blitt sertifisert på verdensbasis, noe som gir denne konkurransen en viktig annerkjennelse, forteller president Hartviksen.

Nordisk Kjøkkensjef forening (NKF) er en partipolitisk nøytral organisasjon hvor hvert av de nordiske landene (Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige) er tilsluttet.

Organisasjonen har som mål å samle og fremme kokkefaget i Norden.

ANNONSE