Fursetgruppen åpner dørene

+
Skråplanet Gastropub, som vi omtalte i desemberutgaven av SMAKmagasinet, er også et av stedene som inngår i Fursetgruppen.

I et nyhetsbrev til sine kunder varsler Fursetgruppen at de åpner samtlige av sine restauranter i morgen onsdag 12. januar. Dette er en betydelig restaurantaktør i hovedstaden og driver bl.a. stedene Ling Ling Hakkasan, Sjømagasinet, Lofoten Fiskerestaurant og Festningen restaurant.

For noe under en måned siden stengte Fursetgruppen alle sine restauranter som følge av regjeringens skjenkestopp. Drøyt 300 ansatte fikk permitteringsvarsel, men varslene ble trukket noen dager senere.

Nå skal det igjen bli mulig å nyte god mat og drikke på gruppens steder, forhåpentligvis også alkoholholdig drikke etter fredag 14. januar. Da har regjeringen varslet pressekonferanse om aktuelle koronatiltak, og mange håper da på at det skal bli lettelse i restriksjonene – noe som bl.a. forhåpentligvis vil innebære at det igjen vil bli anledning til å skjenke alkohol. Fursetgruppen håper derfor at det etter dette igjen vil bli tillatt å skjenke alkohol til maten.

Signaliserer lettelser

Det er flere ting som tyder på at en oppheving av skjenkeforbudet kan komme. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tok nylig til å orde for å oppheve skjenkestoppen for landets serveringssteder. Statsminister Jonas Gahr Støre har også sagt at han ønsker å lette på tiltakene som ble innført for å bremse spredningen av omikronsmitten i samfunnet. Til NRK sa han i denne sammenheng at hvis faglige råd åpner for det, så gjør regjeringen de tilpasninger som det er mulig å gjøre.

ANNONSE