Norsk gull i VM i biff

+
Slaktermester René Nielsen, Prima Jæren.

– Vi sa i 2013 at vi skulle lage verdens beste biff, og det har vi nå beviselig gjort, sier Anbjørn Øglend styreleder i Norsk ANGUS AS. Norsk ANGUS mottok fire medaljer i VM i biff, inkludert to gull. – Dette er en lagseier sammen med MENY, angus-bøndene og Nortura.

Norsk Angus fikk to gullmedaljer, en sølv- og en bronsemedalje i World Steak Challenge i Dublin. Gull til Dry Age Entrecôte og bronse til Dry Age ytrefilet, begge modnet av Arne Sagedal, kjøttansvarlig hos Jacobs på Majorstua og medlem av MENY-Lauget, samt gull til Norsk Angus Entrecôte langtidsmodnet og sølv til Norsk Angus Ytrefilet langtidsmodnet. Kjøttprodusenten har deltatt en gang før i 2019 og da ble det en sølv– og en bronsemedalje.

World Steak Challenge er blitt en viktig arena hvor de internasjonalt ledende kvalitetsprodusenter av biff konkurrerer om hvem som får frem de beste produktene. I konkurransen deltar bedrifter fra 23 nasjoner fra hele verden; sentrale biffproduserende land som Argentina, Uruguay, Australia og USA. Premierte bedrifter bruker medaljeringen fra World Steak Challenge aktivt i kommunikasjon som dokumentasjon på verdensledende kjøttkvalitet.

- Premieringen er en lagseier for alle oss som har samarbeidet siden 2013 om å få frem stabile leveranser av høykvalitetskjøtt til norske forbrukere, sier Anbjørn Øglend i Norsk ANGUS og utdyper: Det dreier seg om våre Angus-bønders evne til å ta til seg lærdom. Videre at vi har etablert førsteklasses samarbeid med Meny-kjeden og fagfolkene i Meny-Lauget. Meny sikrer distribusjon, tilfører oss førsteklasses markedskompetanse, og bidrar også aktivt i utforming av sluttproduktet gjennom ulike former for produktmodning. Nortura er også en aktiv partner i disse prosessene gjennom sine leveranser, kompetanse og faglig rådgivning overfor produsentene. Merkevaren Norsk ANGUS er blitt en garantist overfor forbrukerne for norsk kjøtt i den absolutte verdenstopp.

Biff i verdensklasse

Prima Jæren, eier av Norsk ANGUS AS, deltar i denne type konkurranser for å lære, men også for å sikre at produktene holder en høy internasjonal standard.
- Premieringen er en stor honnør til våre dyktige, langsiktige og lojale produsenter, våre ansatte, samt til arbeidet vi sammen har nedlagt i verdikjeden for å levere norsk biff av internasjonal topp kvalitet, sier Øglend og fortsetter:

- Vi er både glade og stolte over at vi henter to gullmedaljer, og bedrer våre resultater betraktelig fra to år tilbake. Over de 15 årene vi har arbeidet frem disse konseptene, er det investert over NOK 100 millioner i utviklingsarbeid. Vi er stolte over at ressursene som er nedlagt nå resulterer i at vi kan dokumentere at Norsk ANGUS forsyner norske konsumenter med biff i verdensklasse!

 

ANNONSE