Hektiske dager!

Det er imponerende å se at mange drivere under pandemien har hatt overskudd og kreativitet til å etablere nye og spennende konsepter, skriver Nina Borgen i sin leder i siste utgave av SMAKmagasinet.

Kombinasjonen høysesong og gjester «sulteforet» på å oppleve god mat og hygge på et serveringssted, har gitt travle dager for serveringsbransjen de siste ukene. Bookingene frem mot jul tyder på at det vil fortsette med uforminsket styrke.

Det er veldig hyggelig – og sårt tiltrengt – for en bransje som har opplevd tøffe tak i lang tid. Enkelte utfordringer har det også blitt. Mange fant seg jobber i andre bransjer mens de var corona-permittert. Det har skapt stor mangel på kvalifiserte medarbeidere mange steder. Også betydelige utfordringer med leveringer, bl.a. på grunn av containermangel, har påvirket varestrømmen for ulike varekategorier.

Til tross for dette opplever vi sterk optimisme, og det står stor respekt av serveringsbransjens evne til å være pragmatisk og løsningsorientert. Det er også imponerende å se at mange drivere under pandemien har hatt overskudd og kreativitet til å etablere nye og spennende konsepter. I dette ligger også en sterk tro på de mulighetene som fremtiden vil gi innenfor denne næringen. Ett eksempel på denne kreative nyskapningen er Skråplanet Gastropub – etablert i nedkjøringen til et gammelt garasjeanlegg. Det kan du lese om i den nyeste utgaven av SMAKmagasinet.

Samtidig står det også stor respekt av etablerte og veldrevne konsepter som leverer gode resultater fra år til år – som for eksempel Aarnesgruppen som driver tre steder i Telemark, noe du også kan lese om i desemberutgaven.

En av artiklene i denne utgaven handler om hvordan kan vi øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen. Dette er et sentralt spørsmål som alle i bransjen må forholde seg til. Fagkunnskap er grunnleggende nødvendig for å sikre vekst og fremgang i en dynamisk bransje som byr på så mange muligheter. Akkurat nå byr årets julesesong på en god anledning til å vise både bredde, mangfold og glede. Det betyr høyt tempo, travle dager og forventningsfulle gjester.

En riktig fin julehøytid til dere alle!

ANNONSE