Olavstorget: Mange fine spiseopplevelser på vei!

+
Sverre Torp Solberg

– Her kommer det mye spennende, uten at jeg nå kan si nøyaktig hva som kommer, smiler Sverre Torp Solberg, daglig leder for serveringstilbudet i Olavshallen, Trondheims flotte kulturhus. – Men jeg forteller gjerne litt om de tankene vi har for å utforme et levende og ikke minst spennende mattilbud i dette flotte lokalet.

SMAKmagasinet har tatt turen en vakker høstdag i september, og vel innenfor dørene kan vi ved selvsyn se noe av den transformasjonen som foregår i kulturhusets imponerende vestibyle. En gang var dette et lite kjøpesenter. Nå er forretningene forsvunnet, og en betydelig ombygging er i full gang. Det hamres, sages og borres bak høye finérvegger, og bak disse veggene er byggingen av fem (!) kjøkken i gang.

Gaming + gourmet

Med sine 4200 kvadratmeter er kulturhuset rigget for stor aktivitet på mange områder. Aktiviteten er da også stor, og etter koronarestriksjonene er opphevet er det fritt frem for å by på alle mulige kulturinnslag – noe kulturhusets rikholdige program også gjenspeiler.

Selskapet bak serveringsstedet Work-Work (se omtale i egen artikkel) har fått kontrakten på serveringen på serveringspunktene knyttet til kulturarrangementene.
– I tillegg ønsket kulturhuset også at vi skulle bistå med å utvikle et helt spesielt serveringstilbud nede i hallen i førsteetasje. Work-Work driver både et serveringssted og er samtidig en slags hub eller arbeidsfellesskap for spill- og teknologiutvikling. Vi har tro på nettverksbygging og samarbeid mellom mennesker med ulik kompetansebakgrunn. Enkelt sagt ønsket ledelsen ved kulturhuset at vi skulle bruke noe av den sammen tankegangen og tilnærmingen i utformingen av et nytt serveringstilbud i Olavshallen, forteller Sverre.
– Det mener vi gir fantastiske muligheter til å skape noe helt spesielt.

Matkultur

– I Trondheim er det en rik flora av spisesteder og mange dyktige matmennesker med mye kunnskap og erfaring. Vi har fått med oss flere av disse på laget, som Roar Hildonen og Jonas Nåvik – både for å være med å drifte steder og for å bidra til prosessen med å utvikle selve konseptet.

Noe av tanken er jo at man i dette fantastiske kulturhuset også skal få en kulturopplevelse gjennom maten som tilbys når du først kommer hit. Du skal ikke bare inn i en sal for å oppleve en konsert eller forestilling av et slag. Du skal også kunne regne med å få en god matopplevelse som gir deg noe ekstra, forteller Sverre engasjert.
– Vi har også som mål at et par av kjøkkenene skal være tilgjengelige for unge kokketalenter. Her skal det være mulig – for en rimelig penge – å teste ut ideer og konsepter i en bestemt tidsperiode. Inngangsbilletten for å gjøre dette her, er svært rimelig. Alt utstyr er på plass. Du trenger dermed ikke ta noen store investeringer for å komme i gang. Kanskje kan dette også være noe for etablerte restauranter andre steder i landet? En liten gjesteopptreden er fullt mulig. Det er også spennende å tenke litt mer rundt dette med såkalte «ghost kitchens», sier Sverre. Et «ghost kitchen» er ganske enkelt tilgjengelig storkjøkkenplass der det måtte passe. Det kan være på en etablert restaurant på en tid av døgnet da kjøkkenet ikke er i ordinær drift, eller det kan være rene storkjøkken bygget for utleie på time-, dags-, eller månedsbasis. (Du kan for øvrig lese mer om dette på smakmagasinet.no.)

Også lunsj

– Målet er at vi også skal ha et lunsjtilbud. Det er litt snevert bare å tenke servering i forbindelse med kveldsarrangementene vi har på huset. Jeg mener vi ligger utmerket til for dette. Vi ligger midt mellom Solsiden og torget og dermed svært sentralt i byen. Og konseptene som etter hvert vil komme vil garantert ha mye å by på.

Men så var det navnet da …
– Arbeidstittelen er Olavstorget, men det er på ingen måte spikret – enda! Vi er åpne for nye forslag. Men uansett navn, så blir dette et pulserende og spennende sted spekket med kreativitet og matglede – både for dem som skal skape de gode matopplevelsene, og for alle som tar turen til Trondheims fantastiske kulturhus, sier Sverre Torp Solberg.

ANNONSE