Danskene vil ha dyrere takeaway

Koronatiden har tatt takeaway til nye høyder. Også prismessig. Danskene oppdaget et marked for stadig dyrere mobil mat. Kanskje fordi stadig mer eksklusive restauranter kom på banen?

Det er data fra Hungry, en dansk, landsomfattende takeaway-plattform, som viser endringen preferanser hos danskene, melder nettstedet Fødevarefokus. Et eksempel er sushibestillingene. Ifølge Hungry-tallene lå en gjennomsnittlig sushi-bestilling på drøye 340 danske kroner før korona. Nå i år ligger snittet på snaue 410 kroner.

10 prosent

Bestillings- og leveringsplattformen Hungry er koblet opp mot drøye 2000 restauranter i vårt sørlige naboland. For å finne en trend, ble 11 av de mest populære matkategoriene isolert og analysert. 10 av de 11 kategoriene hadde økt i gjennomsnittlig ordreverdi. Eneste kategori på stedet hvil var sandwicher. Siste kategori til tross; samlet sett valgte danskene å bestille i snitt 10 prosent dyrere mat enn før pandemien.

Dyrere restauranter og flere retter

Rune Risom, som er administrerende direktør i Hungry, sier til Fødevarefokus at danskene under pandemien bestilte mat fra stadig dyrere restauranter. Både fordi man ville unne seg mer, men også fordi enkelte eksklusive restauranter begynte med takeaway nettopp på grunn av pandemien.

Når det gjelder kategorien thai-mat, så man også en generell stigning i ordreverdi. Her kom økningen primært på grunn av mersalg; kundene bestilte stadig mer fra menyen – som forretter og snacks – i tillegg til hovedordren. Snittverdien på bestillingene økte fra 242,- til 286,- danske kroner.

De gamle er eldst

Pandemi eller ei; Hungry kan melde om at det stadig er den gamle takeaway-favoritten pizza som leder an, med sine 62,5 prosent av bestillingene. Men jommen har den ikke tapt 12 prosent markedsandeler i forhold til andre kategorier. Sushi økte derimot sin andel med nærmere 100 prosent; fra rundt seks og opp til 11,3 prosent av den totale omsetningen over Hungry.

ANNONSE