Flott innsats av unge lærlinger innen fagene kokk, konditor og baker!

NKL Oslo sammen med Lærlingkompaniet arrangerte 24. oktober lærlingekonkurransen ASKO servering Oslo/Akershus Cup. I 50 år har NKL Oslo arrangert kokkelærling konkurranse som en av Norges eldste kokkeforeninger.

I mange år har Lærlingkompaniet vært med som arrangør av servitør-, konditor-, baker- og resepsjonist-lærlingekonkurranser. I år var det kun kokker, konditorer og bakere som var med, men til neste år håper vi at alle fagene er med oss.

NKL Oslo ønsker å takke alle som gjør dette mulig. Smaksdommere, plassdommer, sponsorer, samarbeidspartnere, frivillige medlemmer, elever og ikke minst deltagerne selv. Uten dem blir det ingen konkurranse. I år har lærlinger fra restaurantene Rest, Arakataka, Kulinarisk Akademi, Lava, Brasserie France, Statholdergaarden, Vaaghals, Gamle Rådhus, Hansken og Brasserie Blanc deltatt. Vi er alle enormt imponert over leveransen, kvaliteten og smakene som kom ut fra kjøkkenet hos kokkene. Gleden og samspillet, samt høfligheten disse unge kokkespirene viser er en glede å være delaktige i.

Første- og andreplass går videre til ASKO Servering Norgescup i regi av NKL, ASKO servering og ikke minst NKLs 23 foreninger landet rundt. Denne arenaen er et viktig springbrett for unge kokk- og servitørtalenter, den bidrar til rekruttering, her får man synliggjort mulighetene man får ved å velge utdanning innenfor restaurant- og matfag. I snart 40 år har Norges Cup, nå ASKO Servering Norgescup, vært Kokke-Norges arena hvor fremtidens fagfolk konkurrerer i en prestisjepreget konkurranse for kokk- og servitørlærlinger. Mange talenter og internasjonale konkurransekokker, har startet sin konkurransekarriere her. Senere har de kvalifisert seg til De Norske Kokkelandslagene og deltatt i verdens største og mest prestisjetunge konkurranser for kokkelandslag, IKA Culinary Olympics og Culinary World Cup.

Vinnere av ASKO servering Oslo/Akershus cup 2021 er:

Julia Gundersen og Tommy Seland Larsen, begge fra Statholdergaarden.

Sølv gikk til Julie Meyer og Trym Karlsen fra Vaaghals.

Bronse ble vunnet av til Ximena Morales og Veronica Fronth fra Brasserie France.

Første og andreplassen i kokkekonkurransen skal representere NKL Oslo forening i finalehelgen i ASKO Servering Norgescup som foregår på Jåttå Videregående skole i Stavanger 4.-5. februar 2022.

ANNONSE