Digg på dessertmenyen! Et must med mousse

Går du for mousse eller fromasj, eller kanskje begge deler? Valget kan være vanskelig, for hva er egentlig forskjellen på disse desserttypene? Veldig enkelt forklart er at fromasj lages med gelatin, mens det kun benyttes stivpisket krem – eventuelt også stivpisket eggehvite – i en mousse.

En ekte mousse blir derfor gjerne regnet som en litt mer eksklusiv dessertvariant, men vel så viktig: En mousse kan by på en fantastisk god smaksopplevelse!
Mousse kan på mange måter sammenlignes med semifreddo, eller sagt på en litt annen måte: en halvfrossen is.

Enkelt og praktisk

– For serveringsmarkedet er det også meget praktisk å ha mousse på menyen, sier fagsjef Trond Leonard Banerjee-Wøien i Hennig Olsen Proff.
– Det er flere gode grunner til dette. God smak er selvfølgelig svært viktig, men det teller også mye at det er enkelt å tilberede en moussedessert. Den holder seg godt og er et utmerket alternativ når man skal servere mange på kort tid.
Med en god mousse har du også et glimrende utgangspunkt for å lage din egen vri, for eksempel gjennom å kombinere mousse med bær eller andre toppinger.

God bruttofortjeneste

– Hennig Olsen tilbyr fire ulike moussevarianter. Du kan velge mellom mousse med jordbærsmak, sitronsmak, karamellsmak eller sjokolade. De er enkle å servere, du har god porsjonskontroll og det er mulig å oppnå en meget god bruttofortjeneste, fremhever Banerjee-Wøien.
– Ellers må det nevnes at mousse passer nær sagt alle typer serveringsteder fra a à la carte-restauranter til kantiner. Det er bare én ting man bør passe på! Ta ut moussen fra fryseren rundt 20 minutter før den skal serveres. Da er den ekstra lett å håndtere og har en god konsistens.

 

Du finner disse moussevariantene i ASKO-sortimentet:

Mousse sitronsmak: EPD-nr. 4007878

Mousse karamellsmak: EPD-nr. 4007886

Mousse jordbærsmak: EPD-nr. 4007860

Mousse sjokoladesmak: EPD-nr. 4007894

 

 

ANNONSE