Norske Kokkers Landsforening – KokkeCampus 2021
Norske Kokkers Landsforening arrangerer KokkeCampus for fremtidens norske kokker 14.-18.oktober i Oslo. NKL ønsker at dette skal være en arena hvor fremtidens kokker og Norges unge kokketalenter skal bli inspirert, oppleve mestring og bli motivert til å fullføre sin påbegynte utdanning.
KokkeCampus blir en annerledes «skole» med en betydelig næringslivsorientert undervisning, der mange av NKLs partnere skal være instruktører innenfor sitt fagfelt. På KokkeCampus får fremtidens norske kokker på denne måten anledning til å etablere relasjoner og bygge nettverk til NKLs ledere, De Norske Kokkelandslagene, NKLs partnere og de andre deltagere.
Et nasjonalt rekrutteringstiltak – premiere 14. oktober 2021
Norske Kokkers Landsforening skal synliggjøre at rekruttering til Kokkefaget må foregå på flere områder. Foreningen har som mål å jobbe for at kokkefaget fortsatt beholder sin posisjon som faget med flest fullførte utdanningsløp innenfor Restaurant- og Matfag. Det er godt kjent at mange elever «dropper ut» av påbegynt utdanningsløp etter VG1, Norske Kokkers Landsforening ønsker at KokkeCampus skal bidra til å redusere dette antallet. Mat- og måltidsbransjen trenger motivert ungdom og det vil alltid være jobb for faglærte kokker i bransjen. Hvert år fullfører mer enn 600 unge kokker sitt utdanningsmål i VGS. Etter VG1 og VG2 i skole, VG3 som læretid i bedrift – avslutter de sin yrkesfaglige utdanning med fagprøve og blir faglært kokk / faglært institusjonskokk.
Målgruppen for KokkeCampus er VG1-elevene som har søkt Kokk VG2. NKLs KokkeCampus skal i 2021 være et tilbud for 20 motiverte elever fra hele kokke Norge. Søkere må ha fullført VG1, søkt VG2 kokk, og minimum ha karakteren 2 i alle fag og være motivert for å delta i TINE MatCup. Ungdommen har presentert seg selv i en søknad og med en liten video.
Kompetanse- og læreplansmål
KokkeCampus vil hver dag ha en teoridel og en praksisdel. Her vil kompetansemål og læreplansmål for VG2 og VG3 kokk være på timeplanen. Rektor og faglig ansvarlig på KokkeCampus er adjunkt ved Ole Vigs vgs i Stjørdal og NKLs fungerende president Kyrre Dybdal. Instruktørene vil være fra NKLs partnere i næringslivet. KokkeCampus foregår hver dag på BAMA Landslagkjøkken.
Master Class
På KokkeCampus siste dag, holder De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes og kaptein på Kokkelandslaget Junior Tonje Torvanger, en Master Class. Her vil elevene få en boost, i form av delt kunnskap fra noen av Norges fremste konkurransekokker. Her vil elevene få nyttige tips, før de selv skal presentere sine ferdigheter i en SPEED-COOKING konkurranse.
Årets Kokketalent – prisen deles ut for første gang i 2021!
Alle deltagere er kandidater til prisen Årets Kokketalent 2021.Prisen tildeles den eleven som utmerker seg gjennom sin søknad, sin presentasjon av seg selv på film, gjennom sitt engasjement under hele KokkeCampus, gjennom sine holdninger og i den avsluttende SPEED-COOKING konkurransen. Prisen deles ut på avslutningen den 18.oktober.
Stor interesse for å delta
Ved søknadsfristens utløp 10.september hadde 42 elever søkt på 20 plasser. Elevene er fra 15 vgs i Norge, fra alle NKLs fire regioner i landet og i alderen 16–17 år. Deltakerlisten kan gjerne oppfattes som en oversikt over 20 unge kokketalenter, på vei inn i en spennende og kreativ kokkekarriere. Her er deltageroversikten for KokkeCampus 2021:
Synva Gjerde Knapastad Voss
Thorvald Gabestad Nørsett Spongdal
Torje Torvik Fosnavåg
Tommy R. Batchar Munthe Karmøy
Tuva Bigseth Tennfjord
Erlend Liabø Karlsen Haugesund
Niaz Smestad Gjerdrum
Mats Eriksen Holmsen Eidsvoll Verk
Leni Brown_Hanssen Ranheim
Abel M. Ghilamichael Sørreisa
Rikke Haraldstad Narvik
Martin Trier Lykke Moss
Jenny Johansen Tønsberg
Vetle Almås Rege Stord
Rattree Yuthavorn Vormedal
Ingebrigt Pedersen Stjørdal
John-Martin Vivelid. Sandefjord
Robert Omarson Sandefjord
Laila Nordstrand Sykkylven
Max Sekroun Ulsteinvik
Vetle Ramse Kongshavn