Årets Lokalmatgründer 2021 er kåret!

+
Kathrine Sandvold Lundgren og Arild Gaasvik som driver Vuku gårdsmeieri mottok prisen som Årets lokalmatgründere.

– Det var fantastisk hyggelig å få denne utmerkelsen! Både fordi det viser at andre setter pris på det vi produserer, og for muligheten det gir oss til å satse videre, sier Kathrine Sandvold Lundgren og Arild Gaasvik som driver Vuku gårdsmeieri i Verdal.

De to mottok i dag prisen som Årets Lokalmatgründer 2021 under et arrangement i forbindelse med festivalen Matlarm.
Vuku gårdsmeieri kombinerer de gode råvarene fra egen gård med norske ystetradisjoner og italienske ostetradisjoner ved å lage en herlig mozzarella etter en oppskrift fra Sør-Italia.

Italienske og norske ystetradisjoner

I tillegg til sin smaksrike mozzarella produserer Vuku gårdsmeieri også ulike kremoster. De har også sin egen brunost, som lages av mysen de sitter igjen med etter å ha laget mozzarella.

– Vi blander italienske og norske ystetradisjoner, ved å lage mozzarella og brunost av den samme melka – det synes vi er fantastisk! Vi tror ganske sikkert at disse produktene ikke har blitt laget av den samme melka før, sier Kathrine.
– Vuku gårdsmeieri skaper noe nytt, bygget på det beste vi har fra før. De bidrar også til lokal stolthet og har bygget opp et lokalt servicetilbud som gjør deres eget lokalsamfunn mer attraktivt, fremhevet daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen i forbindelse med prisutdelingen.

En jobb for lokalmat Norge

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Juryen har vurdert nærmere 200 kandidater i årets konkurranse og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram. Dagligvarekjeden MENY og HANEN - en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske -
ønsker med denne prisen å støtte opp under og løfte fram spennende aktører innen norsk lokal mat og drikke.
Fokus er på entrepenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer. Juryen er en fagjury som velger ut 4 finalister på bakgrunn av forslag fra publikum.

Kompetent jury

Juryen er blitt ledet av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Destinasjon Hardanger og Brim Explorer. Den har videre bestått av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, Geir Helge Espedalen, daglig leder i Dyrsku’n og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN.

Årets vinnere tildeles 50 000 kr, et diplom og får muligheten til være årets gjesteutstiller på neste års Dyrsku’n.

 

ANNONSE