Vinlagring på havbunnen gir fantastiske resultater

Den argentinske vingården Wapisa i Río Negro har eksperimentert med en helt ny type lagring av vin – de har testet ut vinlagring under vann. De lagret 1500 flasker med 2017 Malbec på havbunnen utenfor kysten av Las Grutas, på mellom 6 og 15 meters dybde. Flaskene ble lagret i ni måneder før de ble brakt i land.

Årsaken til at vinprodusentene ønsket å teste ut havlagring av vin, var for å se om yngre viner kan få en bedre modenhet på kortere tid. Eksperimentet var mildt sagt vellykket. Når vin lagres på havbunnen, får vinen en jevn, kjølig temperatur helt uten temperaturendringer. I tillegg blir vinen utsatt for et trykk som skaper en helt ny aldringsopplevelse. Ett års aldring under vann tilsvarer tre års aldring i vinkjeller.

Forhøyet smaksopplevelse

Etter ni måneder under vann, gjennomgikk havvinen en smakstest. Den ble da sammenlignet med 2017 Malbec som hadde blitt oppbevart i en standard vinkjeller. Produsentene gjennomførte en blindtest på vinene, og forskjellene var slående. Den havlagrede vinen var rundere og mer elegant i smaken, og hadde i tillegg en friskere fruktsmak.

ANNONSE