Verdens dyreste galisiske restaurant

…heter faktisk nettopp det. Og den ligger ikke spanske Galicia, men derimot i den ukrainske byen Lviv, som altså ligger i Galicja.

Ukraina er mer enn høyhælte uniformssko og et yndet mobbeobjekt for så vel Russland som for tidligere amerikanske presidenter. Landet er også hjemsted for et ytterst underlig spisested med veteranbil på veggen. Найдорожча ресторація Галичини, som restauranten heter på farsmålet, må du virkelig jobbe for å kunne besøke. Bygningen som huser Verdens dyreste galisiske restaurant, ligger riktignok ganske sentralt – rett overfor rådhuset faktisk – i den historiske byen Lviv. Men så starter utfordringene. Når du har kommet deg inn i bygningen, og opp i andre etasje, skal du banke på døren til en helt ordinær leilighet. Om døren åpnes, vil du møte en gretten fyr som ikke vil slippe deg forbi. Du må rett og slett krangle deg inn; helt inn på kjøkkenet hans. For det er der den egentlige inngangen til restauranten er!

Esoterisk, støyende. Og dyrt, selvsagt

Hvis du slipper forbi den plagsomme dørvakten, vil du komme inn i et gigantisk restaurantområde med den merkeligste veggpryd. Det er ikke bare det å ha en faktisk veteranbil hengene mellom vinduene som er rart. Rar er også symbolikken, tydelig inspirert av Frimurernes symbolverden. Men da er det kanskje ikke så merkelig at The American Founding Fathers – de amerikanske grunnlovsfedrene – også er portrettert. I hvert fall noen av dem. For de var jo frimurere hele gjengen.
Maten – som serveres av servitører (eller skuespillere?) med hvite hansker – er en miks av tradisjonsmat og mer moderne retter. Måltidet akkompagneres gjerne av stedets musikanter. Og hvis – eller når – du blir lei musikken deres, kan du rømme ut på toalettet, som er en opplevelse i seg selv.
Når regningen kommer, får du bakoversveis. Det er jo Verdens dyreste galisiske restaurant tross alt, men likevel… Da er trikset å be om 90 prosent rabatt. Og det får du. Vel bekomme.

Kilde: Gastro Obscura

ANNONSE