Å spise er den beste måten å fly på

Fly er spenning. Enten fordi du er redd for å fly i dem, fordi du ikke skjønner hvordan en tonnevis tung koloss kan henge i lufta uten problemer, eller fordi du vil gjøre som fuglene. Men flymaten... Den er det vel ingen som savner... Eller?

Før vi går videre: Flymat smaker som den gjør fordi flystøy, trykkabin og tørr luft er spiseforstyrrende; ikke fordi kokken har gjort en dårlig jobb. Flymat smaker altså bedre på bakken enn i luften. Det er kanskje en av grunnene til suksessen som Singapore Airlines opplevde da de gjorde om koronaparkerte Airbus A380 gigafly til pop-up-restauranter. Enten du valgte økonomisete til US$ 39, eller valgte å spise på første klasse til US$ 474, var menyen den samme som den ville vært i luften. Servert på samme måte. Take-Away var også en mulighet. Singapore Airlines opplevde både kø og ventelister til sine pop-up-restauranter.
Thai Airways valgte en litt annen løsning. Her hentet man flyseter og andre effekter fra strandede flyvemaskiner hjem til hovedkvarteret i Bankok, der selskapets kvinner og menn bygget opp en flyinspirert restaurant. Selvsagt trenger du «boarding pass» for å komme inn, og selvsagt får du også her servert skikkelig flymat!
Konklusjon: Spennende løsninger for å holde aktiviteten oppe i hardt pandemirammede bransjer. Kanskje en ide for SAS og Norwegian?

Tankfly i Colorado Springs

Tanker om servering i bakkefaste fly er selvsagt langt eldre enn korona. Om du planlegger en tur – med ferskt vaksinepass – til Colorado Springs, vil du rett ved flyplassen (naturlig nok), i krysset Newport Road – East Fountain Boulevard, få øye på et tankfly! Vi snakker om en Boeing KC-97 fra 1953, som ble brukt som flyvende bensinstasjon for stridsfly. I dag er hele flyet bygget inn som en del av The Airplane Restaurant. Selve flykroppen har plass til 42 spisegjester, eller passasjerer.
Hvis du heller sverger til lastefly, er El Avión i Manuel Antonio i Costa Rica en mulighet. Her har et aldrende C-123 Fairchild lastefly blitt omskapt til to etasjer med pub og restaurant.

ANNONSE