Williamsburg Bab & Beer: Spennende konsept med gourmetkebab på menyen

+
Williamsburg Bab & Beer inngår i Olav Thon Restaurant Group.

Et steinkast fra Stortinget kan du få en kebab-opplevelse et godt stykke unna den du kanskje er vant til. I nyåpnede Williamsburg Bab & Beer satses det på gourmetkebab laget av norske kvalitetsråvarer. Både smaksmessig og visuelt er dette et godt eksempel på hva som er mulig når kreative kokker kvesser knivene for å frembringe noe nytt og spennende.

Men kebab er jo ikke nytt, vil du kanskje innvende. Det er selvfølgelig riktig, men når nyskapende fagfolk tar utgangspunkt i gode råvarer for å fornye, utforske og utvikle, ja, da blir det en ny opplevelse!

Flair av Brooklyn

Men før vi gir en nærmere beskrivelse av denne opplevelsen, må vi bruke noen linjer på å beskrive selve stedet. I det tidligere lokalet til TGF på Karl Johan, har det vært hamret, snekret, malt og pusset siden september i fjor. Resultatet er blitt et innbydende restaurantlokale med en dempet flair av Brooklyn. – Denne bydelen av New York har da også inspirert oss både i innredningen av lokalet og i utformingen av konseptet, forteller daglig leder Mikael Niklasson.
– Vi var ferdig med ombyggingen i mars, og naturlig nok veldig klare for å åpne opp da! Men pandemien stengte den muligheten. Nå er vi imidlertid klare for storinnrykk denne sommeren, smiler Mikael.
– Hvor har dere hentet inspirasjon til det nye konseptet?
– Vi har vært mye rundt og sett på hva som er «hot» andre steder, og kebab er absolutt en av de trendene som markerer seg sterkt – blant annet i Stockholm. Vi hadde også som mål å lage et mer omfattende restaurantkonsept knyttet opp til kebab. Mange har sikkert en oppfatning om at kebab er god nattmat man tar med seg i hånden, noe som sikkert kan fungere greit. Men kebab betyr jo enkelt sagt «kjøtt i brød». Vi tenkte som så at dette måtte det være mulig å gjøre mer ut av. Gjøre det hele litt mer gourmet, og kombinere dette med godt fatøl, gode viner og kanskje en cocktail – før eller etter.
– Her skal du kunne tilbringe hele kvelden, innskyter kjøkkensjef Mathias Blomqvist.
– Du må gjerne starte med en god drink, kanskje en bourbon spesial. Vi har et meget godt utvalg av gode bourbonmerker man ikke ser så ofte. Så kan du velge en av våre gode kebabvarianter eller noen av våre småretter. Forhåpentligvis blir du positivt overrasket når maten kommer på bordet, for den skiller seg helt klart ut fra kebab slik denne retten vanligvis serveres. Vi har i alle fall fått mange gode tilbakemeldinger på dette allerede, forteller Mathias.
– Og vi er veldig stolte av brød- og bakervarene som vi serverer sammen med de ulike kebabrettene. Vi har en egen baker som har mange års erfaring med bl.a. pitabrød, og alt brødet som serveres er rykende ferskt. Det er en viktig del av smaksopplevelsen!

Live fra messaninen

– Målet er at vi etter hvert skal by på live-musikk. Tanken er at baldakinen kan brukes som en slags scene, sier Mikael.
– Og ønsker du en litt roligere stemning – eller kanskje et chambre séparée – så er salongen i underetasjen et godt valg. Tar du turen ned dit, så passerer du også vegg-graffitien som er Brooklyn-inspirert.
Målet vårt er å være et hyggelig sted med god mat hvor du gjerne blir sittende en stund. Kanskje med et godt glass vin som for øvrig er fra gode amerikanske vinprodusenter. Det gir en god kombo med kebab, på samme måte som godt fatøl er det.

Godt team

– Vi har et dyktig team som fungerer meget godt både på kjøkkenet og i restauranten. De fleste har god erfaring og lang fartstid i bransjen. Samtidig ser vi utfordringer med å få tak i nok fagfolk. Bransjen har nok mistet mange det siste året, og vi må være forberedt på å møte dette gjennom grundig opplæring av alle som begynner hos oss. Det er helt avgjørende for suksess at alle som jobber her bidrar til å gi gjestene en god opplevelse. Og skal de klare det, må de være trygge i jobben sin, påpeker Mikael.
– Derfor har vi jobbet mye med å etablere gode rutiner for opplæring.

Kveite og Halloumi

– Du kan velge mellom döner servert i nystekt pitabrød eller bolle. Vi har også en egen vegetardöner med falafel. Så tilbyr vi også «åpen» kebab servert på nystekt yufka i ulike varianter. Blant annet den koreanskinspirerte Gangnam Bab med marinert tynnribbe, en skandinavisk variant med reinskav og Captain Haddock – en herlig kebab med kveite, frister Mathias.
– Og vil du ha en spennende vegetarvariant, anbefales «Bite me Aphrodite» med grillet Halloumi og andre spennende smaker.
En rekke særdeles fristende kebabvarianter kommer på bordet, og vi velger oss «The Babfather» som består av tørrmodnet entrecôte med syltet gulrot, friséesalat, grillet rød radicchio, fritert sjalottløk, fermentert hvitløksmajones og rødbetkarse. Det viser seg å være en fantastisk kombinasjon av mange herlige smaker. Kjempegodt!
– Og hva med sommeren, er Williamsburg Bab & Beer forberedt på storinnrykk?
– Så absolutt! Vi har gledet oss lenge til å åpne, og tror at dette er et konsept som passer mange. Forhåpentligvis får vi et bra besøk på uterestauranten denne sommeren, og etter hvert håper vi å komme i gang med live-tilbudet vårt. Sammen med en fristende meny tror og håper vi det vil gi suksess, sier Mikael Niklasson og Mathias Blomqvist.
--

 

 

ANNONSE