Stavanger vil ha Wellington

+
Spiseriet i Stavanger har hatt stor suksess med sine take away kits.

– Biff Wellington er helt klart favoritten. En rett som mange kvier seg for å lage selv. I take-away-pakken vår ligger Wellington ferdig, klar for å bli bakt i ovnen.

Det er en grå morgen som Stavanger har å by på da SMAKmagasinet ankommer det ruvende konserthuset på brygga. I første etasje, med imponerende utsikt over Byfjorden, ligger restauranten Spiseriet. En ensom vindusvasker er i gang med å pusse restaurantens enorme glassflaters idet daglig leder Sigurdur Runar Ragnarsson og kjøkkensjef Marius Dragsten Kjelsrud inviterer oss inn for en kaffe og en prat om tingenes tilstand.
– Før jul håpet vi jo på en mest mulig normal januar. Men i stedet ble det smitteøkning og nye, omfattende tiltak. Så da var det bare å avlyse alle arrangementer. Men vi kunne jo ikke bare sitte her å se på utsikten. Så nærmest over natten fikk vi satt opp en nettbutikk, og vi utviklet menyer som kombinerte vår matfilosofi med take-away-konseptet. Det var jo viktig å holde virksomheten i gang. Vi har ansatte og lærlinger å ta vare på, og vi har gjester som ikke må glemme oss, forteller Ragnarsson.

Take-away-kit

– Så da utviklet vi det vi kaller take-away-kit; «byggesett» der du får hele måltidet levert i deler, og som kun krever oppvarming eller eventuell steking. Så er middagen ferdig. Dette er et tilbud vi har fra torsdag til lørdag, og som må bestilles dagen før. Da rekker vi akkurat å bestille råvarene til dagen etter. Slik unngår vi matsvinn, fortsetter Ragnarsson.
– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på konseptet, og helt nye kunder har vi også fått. Bestillingene blir fler for hver uke, og på valentinsdagen tok det helt av. Da laget vi de lux-pakker for par, med både frokost, middag og kveldsmat. Det ble en vinner, legger Kjelsrud til.
– Jeg tror vi laget nesten 500 valentin-pakker.
Spiseriet begynte med take-away allerede i mai i fjor etter den første nedstengingen, et tilbud som varte ut sommeren og som inkluderte både grillpakker og koldtbordpakker. De nye pakkene er i enda større grad utviklet for å viderebringe Spiseriet-kjøkkenets særpreg ut til de tusen Stavangerhjem.
– Vi bruker det vi kan av lokale råvarer. Vi leverer også god, alkoholfri drikke med maten. Også der har vi utmerkede lokale produsenter, både av øl og eplemost, forklarer Ragnarsson.

En merkelig tid

– Tiden fra viruset kom og til nå har vært, og er, utfordrende. Det vanskeligste er kanskje uforutsigbarheten, mener Ragnarsson.
– Nå skulle jo NKL Rogaland ha hatt årsmøtet sitt her. Men også det ble flyttet til skjerm. Da pandemien brøt ut i fjor, hadde vi rigget til stor ambassadørmiddag for 300 gjester. Da avlysningen kom, var det om å gjøre å få fermentert grønnsakene og få fryst ned det vi kunne, for å kunne bruke råvarene ved senere anledninger.

Spiseriet er en integrert del av Stavanger konserthus, og siden de store konsertene også måtte avlyses, laget konserthuset i stedet et omfattende høstprogram for 2020, med mindre scene og færre gjester. Men også her ble det etterhvert bråstopp.
– Vi følger hver pressekonferanse fra myndighetene med spenning. Vi gleder oss til å åpne, og gjestene gleder seg til å komme tilbake. Og heldigvis ser høsten veldig lovende ut. Bank i bordet, avslutter Spiseriets Sigurdur Runar Ragnarsson.

 

ANNONSE