Eureca-fondet 2021: Eureca engros tar ansvar

+
Fire tidligere vinnere. Fra venstre Tony, Cecilie, Jon Erlend og Eline.

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, vil Eureca også i 2021 dele ut midler fra Eureca-fondet.

I fjor var det Tony Allene, Eline Sofie Sunde, Celine E. Ekholt og Jon Erlend Matre som fikk hver sin del av fondet på 100 000,-
Det siste året har selvfølgelig også vært ekstra vanskelig i kokke- og restaurantbransjen,
og nettopp derfor ønsker Eureca å fortsette og bidra. Både fordi det er viktig, men også nødvendig.

Deler ut til sammen kr 100.000,-

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. I den situasjonen vi har vært i det siste året så er dette ønsket større enn noen gang.
«De siste to årene har vi hatt gleden av å motta mange søknader fra unge og lovende med gode visjoner og ideer for hvordan de best ville bruke pengene. Dette synes vi var veldig spennende,» forteller Jens Petter Seljebu, markedssjef hos Eureca engros. «Det har vært flott å bidra til at de utvalgte kunne nå sine mål, og veldig gøy å se hva de har gjort og fått til siden de fikk en del av fondet. Nå gleder vi oss til å fortsette dette konseptet, og å hjelpe andre med å få sine drømmer oppfyllt. Det er også veldig gøy å se at tidligere vinnere har gjort det veldig bra i både konkurranser, oppstart av egen bedrift og tilegnet seg masse ekstra kunnskap gjennom diverse kurs»

På jakt etter nye kokketalenter

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.
«Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer søker. Akkurat som i fjor har vi en god miks av jurymedlemmer til å vurdere alle søknadene, og vi gleder oss til å oppfylle årets utvalgtes drømmer.

Juryen

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet:
• Christer Rødseth, Kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant
• Nina Borgen, Markedssjef hos ASKO Norge
• Jonas Werner Andersen, Kategorisjef hos NorgesGruppen
• Thomas Ekenes-Fosback, Business Manager hos Orkla Confectionery & Snack
• Jens-Petter Seljebu, Markeds-og logistikksjef hos Eureca engros AS
• Ida Juliane Havnås, Styreleder hos Eureca engros AS
• Celine E. Ekholt, Kjøkkensjef hos Winther og tidligere vinner av fondet

Hvem kan søke?

For å søke må du enten være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes på noe som er relevant for faget.
I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.
Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil vi i Eureca følge deg på våre sosiale kanaler. Bilder og/eller film må sendes inn i etterkant som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål. Dette igjen for å fremme faget.
Søknaden sendes til hei@eureca.no og merkes med Eureca-fondet.
Søknadsfrist er 15. juni 2021 - Utdelingsdato: 1. september

 

 

 

ANNONSE