Når du er ekstra koronalei: Hva med en taiwansk iskremvårrull på menyen?

Taiwan er ikke bare fryktelig gode på å bekjempe korona. Landet – eller kanskje snarere hovedstaden Taipei – er også kjent for spennende streetfood. Vårrull med iskrem kan bli din nye dessertfavoritt.

Vårrullen er en godt kjent – og ofte godt likt – rett fra det sørasiatiske kjøkkenet. Og den smaker kanskje aller best på et skikkelig streetfood-marked i autentiske omgivelser.

I Taiwan fylles vårruller ofte med svinekjøtt, hodekål og kvernede peanøtter, og serveres rykende varme.

Men hva med dessert? Jo, da bør du bestille en vårrull til, der svinekjøttet er byttet ut med peanøtt- og ananas-iskrem, og hodekålen med koriander. De kvernede peanøttene er erstattet med små biter av «peanut brittle», som er en type «godteri-plater» laget av sukker, peanøtter, maissirup og smør.

Da får du en herlig iskremvårrull. Sistnevnte bør serveres kald (!), og spises i en fei.

Er det lett å lage?

Jada. Iskremen lager du enkelt ved hjelp av kondensert melk, skikkelig fettholdig kremfløte (ja, her går vi virkelig motstrøms!), og peanøttsmør og ananas til hver sin smaksvariant.

«Peanut brittle» lager du ved å steke peanøtter på middels varme i en tørr stekepanne, til de får en gylden farge. Tilsett salt og sukker, og rør forsiktig helt til sukkeret smelter. Hell så blandingen over på et smurt bakebrett, og la det hele stivne.

Vårrullplatene – som du finner hos ASKO servering – legges deretter på et flatt underlag. Dryss godt over med små, fine biter av «peanut brittle». Legg på tre kuler iskrem, og dryss på litt mer «brittle». Garner med korianderblader, og rull sammen som en vanlig vårrull.

NB: Må serveres umiddelbart!

Hvorfor servere iskremvårrull?

Fordi det er eksotisk og godt, fordi det gir gjestene litt fri fra koronavirkeligheten. Men la oss være ærlige – det er jo ikke akkurat slankekost dette her … men det smaker veldig godt, og vil sikkert friste mange!

Og hva slags is skal du så servere til? Her er det mye å velge mellom. Se noe av det som finnes i sortimentet her.

ANNONSE