7 av 10 nordmenn vil ha «snål» frukt og grønt

+
Selv om noen grønnsaker kanskje ser litt snåle ut, smaker de like godt.

En av hovedårsakene til matsvinn i Norge er kvalitetskrav. Dette er i stor grad knyttet til produkters utseende, slik som størrelse, form og farge. En ny undersøkelse viser imidlertid at 7 av 10 nordmenn ønsker å spise frukt og grønt som ikke ser helt perfekt ut.

Selv om de kanskje ser litt snåle ut, smaker de like godt. I tillegg koster de gjerne litt mindre, og er et godt miljøinitiativ. Likevel kommer snål frukt og grønnsaker sjelden ut til forbrukeren. Denne undersøkelsen viser imidlertid at interessen er der, og at nordmenn vil ha dem.

Marked for snåle varer

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av Too Good To Go. Blant de 1000 respondentene svarte 71 % at de ønsker å kjøpe snål frukt og grønt dersom det er tilgjengelig. 14 % svarte «kanskje», og 13 % svarte at de allerede gjør det. Kun 3 % var negative. Interessen var størst hos kvinner og de over 55 år.

Selv om det er forståelig at det fokuseres på pene varer som man vet selger, viser denne undersøkelsen at det også er et marked for snål frukt og grønt. Ifølge Matvett har dette vært en positiv utvikling de siste årene. Etter at matsvinnproblematikken fikk stort fokus, har det også blitt større aksept hos forbrukerne for matvarer som ser litt annerledes ut.

ANNONSE