Forlengelse av permitteringsordningen

+
Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) sier til NRK at Regjeringen vil foreslå å forlenge den perioden man kan være permittert frem til 1. juli.

Mandag morgen meldte NRK at regjeringen vil foreslå en forlengelse av den eksisterende permitteringsordningen, noe som vil være av stor betydning for en hardt rammet hotell- og serveringsnæring.

Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) sier til NRK at Regjeringen vil foreslå å forlenge den perioden man kan være permittert frem til 1. juli.
Dette gjøres for å bidra til at mange av dem som er permittert, og som etter hvert opplever at jobbene kommer tilbake, ikke faller ut av ordningen, sier han.

Positive reaksjoner

For mange bedrifter og permitterte hastet det med å få på plass en ordning som ga større forutsigbarhet og som sikrer at jobber ikke forsvinner permanent. I sommer ble permitteringsordningen utvidet til 52 uker, og uten en forlengelse ville denne fristen nærmere seg ganske raskt. Flere store aktører innenfor hotell- og serveringsbransjen har derfor signalisert at de var tvunget til å gå til oppsigelser om ikke permitteringsordningen ble utvidet. Det varslede utvidelsen av denne ordningen – som for øvrig er sterkt ønsket av opposisjonspartiene på Stortinget – vil derfor gi forutsigbarhet og trygghet for mange i denne krevende perioden.
Reaksjonene fra organisasjonene i arbeidslivet er positive. Bl. a. mener YS-leder Erik Kollerud at dette kan redde mange arbeidsplasser og gi trygghet til tusenvis av ansatte. Også Parat-leder Unn Kristin Olsen mener beslutningen om å forlenge ordningen er fornuftig og vil bidra til å sikre arbeidsplasser i en vanskelig tid.

ANNONSE