Internasjonal heder til Q

+
Skyr Luftig er blitt anerkjent som en gjennombruddsinnovasjon. Det er Q stolte over, kan Bent Myrdahl, Q-sjef, fortelle.

Hvert år lanserer Nielsen’s Bases en liste over topp 25 gjennombruddsprodukter i Europa. På årets liste nevnes «Skyr Luftig» fra Q-Meieriene som det eneste nordiske produktet, sammen med andre store navn som Bailey’s, Ben & Jerry’s og Maltesers.

– Å være i et slikt selskap viser at vi har lykkes med noe. Vi er en liten aktør og blir selvsagt stolt over at Skyr Luftig blir anerkjent som en gjennombruddsinnovasjon i europeisk sammenheng, forteller Bent Myrdahl, Q-sjef, i en pressemelding.

Forbrukerdrevet innovasjon

Q-Meieriene jobber med åpen forbrukerdrevet innovasjon. Kåringen gir honnør til måten Q arbeider på, og hvordan de sammen med forbrukere løser behovene som oppstår i markedet. Ideen bak Skyr Luftig kom fra forbruker Pia Berg, som foreslo å lage en «fromasj-Skyr». Q jobbet med utviklingen av produktet i 18 måneder før ideen ble til det endelige produktet og innovasjonen «Skyr Luftig» i 2018. Produktet har blitt svært populært siden lanseringen.

Ifølge Nielsen blir det i Europa lansert 120 nye produkter hver eneste dag i FMCG-kategorien (Fast Moving Consumer Goods). Å klare å lykkes krever altså at man treffer godt på trender, og fortsetter å levere produkter som tilfredsstiller forbrukernes høye krav. Dette har altså Q-Meieriene fått til med Skyr Luftig.

ANNONSE