Christian André Pettersen fikser julematen for heldige rogalendinger

– Det har vært et sinnsykt utfordrende år – rett og slett! Vinneren av Bocuse d´Or Europa, Christian Andre Pettersen, legger ikke skjul på at det har vært krevende å holde fokuset oppe under de skiftende utfordringer som Covid-19 har skapt.

– Grundig planlegging er nødvendig for å lykkes, enten du skal delta i en konkurranse som Bocuse d´Or eller drive en restaurant. Når det hele tiden dukker opp nye utfordringer – og du tror du har fått løst disse – så dukker det opp noe nytt. Det gjør noe med forutsigbarheten, og det er krevende. Derfor er jeg veldig takknemlig for å ha med meg et fantastisk team og gode sponsorer som har stilt opp hele veien. Også all ære til de arbeidsgiverne som raust gir tid og rom for de jeg har med meg. De har selvfølgelig også merket mye av uforutsigbarheten som også har påvirket deres planlegging.

Suksess for Home by CAP

Europavinneren Pettersen er relativt avslappet i forbindelse med seieren i Tallinn. – Det var et skritt på veien mot Lyon. Målet i Tallinn var å kvalifisere seg til konkurransen i Lyon, som betyr alt!
Men du må være bevisst på hvordan du bruker kreftene. Etter å ha drevet på i ett kjør i halvannet år, hadde jeg planlagt en timeout i sommer for å «lade batteriene». Det ble dessverre ikke akkurat slik, så da måtte vi finne på noe annet. Da ble det å satse videre på konseptet mitt Home by CAP – dels for å holde sansene skarpe for meg og deler av teamet mitt, og dels for å ha et tilbud tilpasset den utfordrende tiden vi har nå. Vårt motto er fortsette å glede, fortsette å inspirere og fortsette å prestere.
Home by CAP-konseptet ble forøvrig meislet ut i løpet av to dager! Da Bocuse d`Or Europa ble utsatt, satt vi der med et treningskjøkken, litt usikre på hva vi skulle gjøre. Men et kjøkken er ikke laget for å stå stille! Da etablerte vi dette konseptet som leverer middagspakker som er enkle og smakfulle. Enkelt sagt, du dekker bordet og venter på at det ringer på døra.
De helgene som har vært ledige, har vi tilbudt bl.a. vår versjon av fredagstaco laget av gode, lokale råvarer. I tillegg har vi også laget måltider rettet inn mot ulike høytider som påske, 17. mai og jul. Det har fått en fantastisk fin mottakelse, forteller Christian André.

Trygghet

– Men litt tilbake til Bocuse d´Or: Du har hatt en enestående evne til å holde motivasjonen oppe. Hva gjør du for å klare dette fremover?
– Jeg har jo gjort dette før! Og jeg har hatt en sterk drøm om å vinne denne konkurransen siden jeg var barn. Du kan si at det på mange måter er blitt en besettelse. Og det gir meg en trygghet og en visshet rundt hva det er viktig å fokusere på. Jeg trenger ikke bevise at jeg er en god kokk. Det er jeg trygg på, og det skaper en ro i forhold til hva jeg må konsentrere meg om. Nå kan jeg dedikere meg til de små detaljene, og det er positivt! Og om noen skulle tro at jeg føler jeg kan slappe av i forhold til kravene jeg setter til meg selv, så er det heller slik at jeg nå ser for meg starten på sluttspurten. Jeg kan jo ikke gi meg når jeg har kommet så langt! Med det i bakhodet finner jeg styrke i å være disiplinert og strukturert. Der har jeg nok også litt hjelp av mitt asiatiske gen som jeg har fått av min mor.

Sprø svor

Men nå er det altså god julemat som gjelder! Home by CAP tilbyr nemlig rogalendingene en hjelpende hånd med julematen. Du kan bestille både ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker – med dertil hørende tilbehør. Ribbesvoren garanteres sprø!
– Gode råvarer og godt håndverk sørger for at alt ligger til rette for en hyggelig opplevelse. Vi gjør alt klart frem til «sjarmøretappen», altså den siste lille finishen. For mange er dette en fin avlastning som gir et tiltrengt pusterom i en travel tid. Du trenger ikke stresse med å handle inn og tenke på om du får for mye eller for lite. Vi ordner det som trengs.
Gå inn på vår Facebook-side eller vår hjemmeside, homebycap.no, om du ønsker å bestille. Maten leveres ut fra vårt kjøkken i Rådhusgata i Sandnes, og vi kan også være behjelpelige med tilkjøring, sier Christian André Pettersen.

 

ANNONSE