Meget gode resultater med helautomatisk håndvasksystem

+
Cleantech er en 100 % berøringsfri maskin som bidrar til markant bedre håndhygiene i forhold til en ordinær håndvask.

Aldri før har det vært mer fokus på betydningen av god håndhygiene. Selv om forbruket av antibac når nye høyder, kommer vi ikke bort fra at en god håndvask er helt avgjørende for å begrense spredningen av virus og bakterier. Men hva er egentlig en god håndvask? Undersøkelser viser at hver og en av oss har vidt forskjellige tolkninger av det begrepet.

- Nettopp derfor er et helautomatisk håndvasksystem som fjerner opptil 99,9 % av de virus og bakterier som finnes på hendene en god løsning, sier salgs- og markedssjef Lasse A. Lööv-Olsen i Primulator.
- Cleantech er en 100 % berøringsfri maskin som bidrar til markant bedre håndhygiene i forhold til en ordinær håndvask. Enkelt forklart sikrer 40 dyser i ulike vinkler og forskjellig styrke at du blir ren på hendene i løpet av 12 sekunder, sier Lööv-Olsen.

Høy kvalitet

At god håndhygiene er viktig for helsen vet de fleste. Det er da også mer enn 170 år siden den ungarske legen Ignaz Philip Semmelweis dokumenterte betydningen av god håndhygiene for å bekjempe sykdom. Men selv om dette må kunne kalles allmennkunnskap, er mange forbausende slappe med å praktisere god håndhygiene. Eksempelvis viser undersøkelser at relativt mange ikke er så nøye med å vaske hendene etter toalettbesøk...
- Vi er nok blitt flinkere til å vaske hendene etter Covid-19 gjorde sitt inntog, men det gjøres på mange ulike måter, og dessverre er det få av oss som i det hele tatt vasker hendene i de minimum 30 sekundene som anbefales av myndighetene. Om man ikke er ren på hendene og gnir seg litt med noen dråper antibac, så gnir man jo egentlig bare skitt og urenheter mer inn i hendene. Derfor er en god håndvask helt nødvendig. Et system som sikrer rengjøring av samme høye kvalitet hver gang er derfor en god løsning, ikke minst på hoteller og serveringssteder, fremhever Lööv-Olsen.

Amerikansk system

- Cleantec er et amerikanskutviklet system. Det ble opprinnelig utviklet for håndvask på sykehus, men løsningen har vist seg meget effektiv på mange områder. Det er bl.a. gjennomført pilotprosjekter på cruisebåter med gode resultater. Her skal mange mennesker spise på buffet, og det stiller høye krav til renhold og hygiene. Etter innføringen av Cleantec, ble andelen registrerte smittsomme sykdommer hos passasjerene redusert med hele 44,4 %. Det har også vært en voldsom vekst i etterspørselen fra supermarkeder, forteller Lööv-Olsen.
- Det er mange argumenter for å bruke systemet. Først og fremst fordi dette gir gjester og kunder en god trygghet gjennom høy kvalitet på håndhygienen. Samtidig teller det også at det går raskt og at man sparer store mengder vann. Forbruket av vann reduseres med hele 75 %. Man slipper også å bruke antibac som både representerer en kostnad og som ofte kan føre til mye søl.

Unngår uttørring

- Et annet argument som betyr mye for mange, er at man med Cleantec unngår å få tørre og såre hender som mange ofte får når de bruker mye antibac. Såpen som benyttes, er en spesialsåpe som er skånsom mot hendene og tilsatt et fuktighetsmiddel.

- Vi opplever allerede stor interesse for Cleantec fra serveringsbransjen, og jeg tror mange vil ha stor nytte av dette systemet. Ta gjerne kontakt for nærmere informasjon, sier Lasse A. Lööv-Olsen i Primulator.

ANNONSE