Koronafrokost til besvær?

+
Den tradisjonelle frokostbuffeten glimret med sitt fravær i sommer. Det har mange gjester reagert på.

Takket være et virus har mange nordkvinner- og menn denne sommeren oppdaget Norge som ferieland. Ikke alle oppdagelser har vakt begeistring, men stemningen er i det store og hele god.

Svært mange nordmenn har fulgt oppfordringen om å legge sommerferien innenlands dette året. Faktisk så mange at flere overnattingssteder melder om over 90 prosents belegg, noe som ville vært bra selv i normale tider. Tiden mellom booking og besøk har vært nede i dager, mot normalt uker og måneder.

Uvanlig frokost

Som en del av hygienetiltakene har den tradisjonelle frokostbuffeen måttet vike for enklere løsninger. Og det er her at noe misnøye har oppstått, ifølge Forbrukerrådet.
– Henvendelsene vi har fått, har dreiet seg om at tilbudet som gjestene har blitt møtt med, har vært begrenset i forhold til det man tror at man har kjøpt, sier kommunikasjonsrådgiver hos Forbrukerrådet Bengt-Eigil Ruud til SMAKmagasinet.
– Enkelte har vært skuffet over frokost pakket inn i plast.

Ifølge Forbrukerrådet skal overnattingsstedene tydelig kommunisere om tilbudene avviker fra det som normalt forventes.

Normal frokost

Fra og med 15. juli har det igjen vært tillatt med tradisjonelle buffeer, forutsatt god håndhygiene og at avstandsregelen etterleves. Men ikke alle overnattingssteder har fått dette på plass. Det har sine gode grunner, ifølge reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold.
– Hele sommeren var planlagt for å drive uten buffé. Dette får man ikke gjort om på dagen selv om myndighetene opphever forbudet, sier Krohn Devold i en uttalelse til NTB.

Reiselivsdirektøren har spontanbesøkt hoteller i åtte fylker for å ta pulsen på bransjen i en vanskelig tid. Hun er imponert over hvordan overnattingsstedene har taklet utfordringene, og hvordan de har håndtert stadige endringer i retningslinjene.
Hotellene selv melder om fornøyde gjester og stor forståelse for at de strenge hygienetiltakene setter preg på opplevelsen.

ANNONSE