Gir sommeren et etterlengtet oppsving?

+
Vakker natur og fine naturopplevelser gjør Norge til et fantastisk ferieland.

Vi er sakte, men sikkert i ferd med å finne tilbake til en form for normaltilstand. Utelivet har igjen fått mulighetene til å åpne dørene, riktignok med klare føringer for smitteverntiltak. Men en forsiktig optimisme preger næringen, selv om det er store utfordringer som møter mange. Derfor blir sommersesongen ekstra viktig. Heldigvis tyder flere undersøkelser på at det kan bli en brukbar sommertrafikk.

En nylig undersøkelse som underbygger dette, er gjennomført av Innovasjon Norge. Her slås det fast at 59 % av befolkningen sier de skal på norgesferie denne sommeren. Nå er det ikke noe nytt at nordmenn liker å feriere i Norge, men for mange er den tradisjonelle norgesferien gjerne et familiebesøk eller en tur på hytta. Et interessant funn i Innovasjon Norges undersøkelse er at flere nå ønsker å bo på hoteller og spise ute. Det er gode nyheter for overnattings- og serveringsnæringen.

Økt forbruk

En annen undersøkelse som underbygger dette, er en reiselivsundersøkelse som ble gjennomført før pandemien traff oss. I den undersøkelsen oppgir 60 % at de har planlagt en utenlandsferie i løpet av året. Disse må nå finne aktuelle feriedestinasjoner i sitt nærmeste ferieland – Norge!

Det er selvfølgelig ikke mulig å spå hvor stor andel av disse som faktisk omgjør den planlagte utenlandsferien til bookinger på norske hoteller, men mange vil ganske sikkert gjøre dette. Vi vet også at nordmenn i feriemodus gjerne unner seg litt ekstra. Vi er åpne for hyggelige restaurantopplevelser, og for de aller fleste er god mat og godt drikke en viktig del av ferieopplevelsen.

Natur og god mat

På spørsmålet om hvilke aktiviteter nordmenn ønsker seg på ferieturen, troner gode naturopplevelser som nummer én. Rett bak kommer ønsket om å oppleve gode måltider på hyggelige spisesteder. Det er helt tydelig at mange har høy betalingsvilje for minneverdige matopplevelser, noe som gir gode muligheter for næringen.

Så er det selvfølgelig en utfordring at utenlandske turister høyst sannsynlig vil glimre med sitt fravær denne sommeren. Det betyr mange tapte gjestedøgn. Samtidig utgjøres mange av de utenlandske gjestedøgnene av hytte- og bobilturister.

Meld deg på SMAKmagasinets nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på relevant bransjestoff.

ANNONSE