Norgesmesterne i kaffekunst 2020
Mer enn 50 kaffeentusiaster fikk testet sine kunnskaper og formidlingsevner da NM i kaffekunst ble arrangert under SMAK-messen. De fire vinnerne skal representere Norge i VM.
Kaffe-VM 2020 vil bli gjennomført på to kaffemesser i henholdsvis Melbourne og Warszawa. I likhet med små og store arrangementer verden over, er messene utsatt som følge av koronapandemien.
Nye datoer er allerede satt: Melbourne International Coffee Expo skal etter planen bli arrangert 3.–6. november, og World of Coffee i Warszawa vil finne sted 15.–17. oktober.
Klassisk barista
- Adrian Berg – Kaffi, Trondheim
- Christian Nesset – Kaffemisjonen, Bergen
- Alexander Monsen – Norð, Oslo
I Klassisk barista skal deltakerne servere espresso, espressodrikker med melk og signaturdrikker. Signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso. Kaffesmaken skal være tydelig, men baristaen står fritt til å velge andre ingredienser. Tekniske ferdigheter, smak og visuell presentasjon er noe av det som blir tillagt vekt. Også fremføringen er viktig for totalvurderingen.
Brewers Cup
- Ole Kristian Bøen – KAFFAbutikk, Oslo
- Christian Nesset – Kaffemisjonen, Bergen
- Adrian Berg – Kaffi, Trondheim
I Brewers Cup skal deltakerne lage best mulig håndbrygget kaffe. Alle manuelle bryggemetoder er tillatt. Deltagerne gir en presentasjon som inneholder informasjon om kaffens art og opprinnelse, i tillegg til en personlig begrunnelse for valget av kaffe og bryggemetode.
Latte art
- Anton Söderman – Neongrut, Oslo
- Alexander Monsen Norð Brenneri, Oslo
- Silvia Andersson – Stockfleths, Oslo
I Latte Art skal deltakerne helle steamet melk i en espresso og lage et mønster. Resultatet blir vurdert etter utseende, kreativitet, generell presentasjon og evne til å gjenta samme mønster.
Cup Tasting
- Ingrid Aas – Kaffebrenneriet
- Diana Carolina Goicochea – Kaffebrenneriet
- Vilde Lützow-Holm – Joh. Johannson Kaffe, Oslo
I Cup Tasting skal deltakerne skille kaffe fra hverandre smaksmessig. Hver deltaker får 24 kopper trakte- kaffe stilt opp i grupper på tre. I hver gruppe er to kaffer like og én ulik. Den som identifiserer flest ulike på kortest mulig tid, vinner.