Norgesmesterne i kaffekunst 2020

Mer enn 50 kaffeentusiaster fikk testet sine kunnskaper og formidlingsevner da NM i kaffekunst ble arrangert under SMAK-messen. De fire vinnerne skal representere Norge i VM.

Kaffe-VM 2020 vil bli gjennomført på to kaffemesser i henholdsvis Melbourne og Warszawa. I likhet med små og store arrangementer verden over, er messene utsatt som følge av koronapandemien.

Nye datoer er allerede satt: Melbourne International Coffee Expo skal etter planen bli arrangert 3.–6. november, og World of Coffee i Warszawa vil finne sted 15.–17. oktober.

Klassisk barista

 1. Adrian Berg – Kaffi, Trondheim
 2. Christian Nesset – Kaffemisjonen, Bergen
 3. Alexander Monsen – Norð, Oslo

I Klassisk barista skal deltakerne servere espresso, espressodrikker med melk og signaturdrikker. Signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso. Kaffesmaken skal være tydelig, men baristaen står fritt til å velge andre ingredienser. Tekniske ferdigheter, smak og visuell presentasjon er noe av det som blir tillagt vekt. Også fremføringen er viktig for totalvurderingen.

Brewers Cup

 1. Ole Kristian Bøen – KAFFAbutikk, Oslo
 2. Christian Nesset – Kaffemisjonen, Bergen
 3. Adrian Berg – Kaffi, Trondheim

I Brewers Cup skal deltakerne lage best mulig håndbrygget kaffe. Alle manuelle bryggemetoder er tillatt. Deltagerne gir en presentasjon som inneholder informasjon om kaffens art og opprinnelse, i tillegg til en personlig begrunnelse for valget av kaffe og bryggemetode.

Latte art

 1. Anton Söderman – Neongrut, Oslo
 2. Alexander Monsen Norð Brenneri, Oslo
 3. Silvia Andersson – Stockfleths, Oslo

I Latte Art skal deltakerne helle steamet melk i en espresso og lage et mønster. Resultatet blir vurdert etter utseende, kreativitet, generell presentasjon og evne til å gjenta samme mønster.

Cup Tasting

 1. Ingrid Aas – Kaffebrenneriet 
 2. Diana Carolina Goicochea – Kaffebrenneriet
 3. Vilde Lützow-Holm – Joh. Johannson Kaffe, Oslo

I Cup Tasting skal deltakerne skille kaffe fra hverandre smaksmessig. Hver deltaker får 24 kopper trakte- kaffe stilt opp i grupper på tre. I hver gruppe er to kaffer like og én ulik. Den som identifiserer flest ulike på kortest mulig tid, vinner.

ANNONSE