Masalamagic: Gode smaksopplevelser fra det indiske kjøkken

– Både mor og bestemor har inspirert meg, og begge bidro til å vekke min interesse for matlagning. Jeg er vokst opp med at hele familien var samlet rundt matbordet, og jeg fikk tidlig forståelsen for at gode måltider er viktig på så mange måter. Dette var utgangspunktet for at jeg ønsket å formidle kunnskap om de spennende og gode smaksopplevelser som det indiske kjøkken byr på, forteller Niru Kumra – gründeren bak Masalamagic.

– Det hele startet forsiktig med at jeg i 2002 ble spurt av noen foreldre i klassen til sønnen min om å lære bort hvordan jeg lagde indisk mat. Responsen var veldig positiv! Så var det noen lærere som ønsket kurs, deretter SFO, og så ble det flere kurs på rappen. Da var det gjort! Folk begynte å ringe, ballen begynte å rulle. Jeg valgte etter hvert å si opp jobben og starte min egen virksomhet, Masalamagic, forteller Niru, som er utdannet innen økonomi og prosjektledelse.

Krydder, smak og antioksidanter

– Drømmen min er å gjøre indisk mat like kjent som pizza og taco, smiler Niru.

Masala betyr krydderblanding og magic betyr å trylle. Da er det bare passende å ha en slik ambisjon!

– Jo flere som oppdager de mange spennende smaksopplevelsene som indisk mat byr på, jo nærmere kommer vi det målet. Og for å klare det, er det viktig å formidle at det ikke er så komplisert å lage indisk mat som mange tror.

– Mye av hemmeligheten med indisk mat ligger i hvordan man bruker de ulike kryddertypene i maten. Det er selvfølgelig ikke likegyldig hvilken mengde man benytter, og det er heller ikke likegyldig i hvilken rekkefølge du tilsetter dem. Enkelte kryddertyper skal bare bearbeides i noen sekunder, mens andre skal kokes eller stekes godt inn. Det er også stor forskjell på om man bruker hele krydder eller malt krydder, og om du bruker friske eller tørkede.

– Krydder brukes selvfølgelig for smakens skyld, men det er viktig å være klar over at det ikke bare er derfor krydder spiller en så stor rolle i det indiske kjøkken. Bruk av krydder ansees også som en viktig del av det å skape et grunnlag for god helse. Krydder er jo en rik kilde til antioksidanter, fremhever Niru.

Høy kvalitet

– Jeg kommer opprinnelig fra delstaten Punjab, som ligger nord for New Dehli. Her lærte jeg av min far hvordan jeg skulle plukke ut krydder, frukt og grønnsaker av beste sort. Det har stor betydning for kvaliteten på maten du lager, og det er en rettesnor for produktene vi leverer. Alle produktene våre produseres i India etter våre kvalitetskriterier. Det gir et utmerket utgangspunkt for å lage gode retter i en kantine eller på andre serveringssteder.

Enkelt

Produktene våre er enkle å bruke, og på et minimum av tid kan du tilberede mange ulike retter. Ta for eksempel vår Masalamagic curry paste. Den kan benyttes både til kjøtt, fisk og grønnaker. Vil du lage en klassisk indisk rett som Butter Chicken, gjør du det enkelt ved å benytte vår ferdige saus – på samme måte som du kan gjøre dette med Tikka Masala og Kylling Korma. Vi har også en rekke chutney-varianter inne hos ASKO. Hos ASKO finner du bl.a. håndlagede Naan-brød, Papadam, linser og Basmati-ris.

Se alle Masalamagic-produktene hos ASKO Servering her.

Inspirasjon

– Alle produktene våre kan brukes på forskjellige måter i kombinasjon med mange ulike råvarer. Her er det mange muligheter, fremhever Niru, som er levende opptatt av å inspirere til større oppmerksomhet rundt og interesse for det indiske kjøkken. Det har bl.a. ført til utgivelsen av to kokebøker og opprettelsen av inspirasjonsbloggen nirusverden.com.

– Jeg er for øvrig vegetarianer, men du finner oppskrifter på kjøttretter både i kokebøkene mine og på bloggen. For min egen del holder jeg meg til grønnsakene. Det har gitt meg energi og overskudd i mer enn 40 år. Det er da også utrolig mange spennende måter å utnytte grønnsaker på. Linser og bønner har et stort potensial som råvare – ikke minst på mange serveringssteder. Det er sunne råvarer, du kan lage mye spennende av dem og de er rimelige.

– At mange av råvarene er rimelige sammenlignet med mye annet, er for øvrig også et godt argument for å sette indisk mat på menyen. Klikk deg inn på bloggen min, og la deg inspirere av de mange mulighetene som det indiske kjøkken gir, sier Niru Kumra.

Utrolig vekst

Masalamagic er en vaskeekte familiebedrift som har hatt en utrolig vekst. Selskapet har også fått designprisen av Norsk Designråd (2014), og kom på Gaselle-listen i 2017.
Selskapet tilbyr tjenester i flere segment, og har siden 2003 arrangert indisk matkurs i Oslo omegn og store byer på forespørsel. Over 9000 mennesker har til nå deltatt på kurs i regi av Masalamagic.

ANNONSE