Nytt Gastronomimuseum i Lyon

+
Régis Marcon, kjøkkensjef ved Cité Intarnationale de la Gastronomie de Lyon.

I oktober i fjor åpnet Cité Intarnationale de la Gastronomie de Lyon, et kultursenter viet gastronomien. I dette kombinerte museum og kultursenter, får du et innblikk i hva gastronomien betyr i den franske kulturen, og det hele kan kombineres med gode spiseopplevelser!

Normalt er det jo slik at du bare skal se på og ikke røre gjenstandene på et museum. Men på dette opplevelsessenteret vil du både få smaksprøver og muligheten for å delta på ulike kulinariske workshops.

UNESCO

I tillegg er det selvfølgelig mulig å lære ett og annet om gastronomiens historie både i Frankrike og etter hvert også i andre land.

Det franske gourmetmåltidet ble forøvrig erklært som verdensarv av UNESCO i 2010, og Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon ivaretar den kulturelle forpliktelsen som ligger i dette.

Samtidig har institusjonen et ønske om å formidle kunnskap om andre nasjoners matkultur. Første nasjon som får denne muligheten, er Japan. Japanske råvarer og spesialiteter kan du oppleve over sommeren. Enn så lenge er det fransk gastronomi som står på programmet.

Du finner mer informasjon om dette på citegastronomielyon.fr.

ANNONSE