Flere har kjøttfrie dager

+
Blant respondentene i alderen 15 til 34 år, svarte hele 39 prosent at miljø og bærekraft var grunn nok til å kutte ned på kjøtt.

Stadig flere skandinaver innfører kjøttfrie dager blant ukens sju. Det er flere grunner til det.

I en fersk undersøkelse utført blant halvannet tusen danske forbrukere – som alle bevisst har valgt kjøttet bort i ett eller flere av ukens måltider – pekte 36 prosent av de spurte på sunnhet som det viktigste motivet for mindre kjøttkonsum.

19 prosent så på dyrevelferd som den viktigste beveggrunnen, mens 27 prosent svarte miljø og bærekraft som det tyngste argumentet for mindre kjøtt på tallerkenen. 

Les også: Slik møter du den grønne bølgen

Miljøbevisste unge 

Men: Blant respondentene i alderen 15 til 34 år, svarte hele 39 prosent at miljø og bærekraft var grunn nok til å kutte ned på kjøtt. Med tanke på at denne siste aldersgruppen om få år vil bli serveringsbransjens primærmålgruppe, kan dette bety at vegan- og vegetaralternativer vil måtte få en stadig større plass på menyen i årene fremover. 

Hva med Norge?

En rapport fra OsloMet viser at det er nettopp ungdommen som oftest spiser kjøtt. Noe av grunnen til dette er at eldre oftere spiser fisk. Ifølge rapporten er det den yngre garde som er mest opptatt av å spise bærekraftig, mens det er den eldre garde som faktisk gjør det … Mange er altså mer miljøvennlige enn livene de lever, og omvendt.

ANNONSE