Vil du bli Årets grønne kokk?

Da har du enda tid til å melde deg på i kokkekonkurransen Årets grønne kokk. Den arrangeres torsdag 5. mars på SMAK 2020, og påmeldingsfristen er 28. november.

– Dette er en spennende konkurranse. Her dreier alt seg om frukt, bær, grønnsaker og poteter. Vi gleder oss til å arrangere denne store begivenheten igjen, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

– Det er 8. gang denne konkurransen arrangeres, og vi håper på et stort engasjement. Forrige gang var på SMAK i 2017.

Spre nye, spennende og fargerike ideer

– Med denne konkurransen skal vi inspirere til økt bruk av frukt og grønt, og ikke minst spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen. Hovedmålet er mer grønt på tallerkenen – et viktig bidrag til å nå bærekraftsmålene om mere plantekost.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Norske kokkers landsforening Oslo som står bak konkurransen.

Oppgaven til Årets grønne kokk 2020

På kun fire timer skal det lages en 3-retters meny for 12 personer. Det er to faglærte kokker på hvert lag, og seks lag kan delta.

Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå. Utenom dette er det lov å bruke alt fra den grønne sektoren.

  • Rett 1: Streetfood. Sellerirot og løk skal inngå, skal kunne spises håndholdt
  • Rett 2: Hovedrett. Fjellmandelpotet, beter og valgfri kål skal inngå
  • Rett 3: Dessert. Appelsin, gulrot og friske urter skal inngå

Premien til vinnerlaget er tittelen Årets grønne kokk, som innebærer heder og ære, samt trofé og pengegave på 30 000 kroner. Laget på 2. plass får kr 20 000 og laget på 3. plass får kr 10 000.

Les mer om konkurransen på smakmessen.no

ANNONSE