Starter sommelierutdanning i Tromsø

I samarbeid med Beverage Academy (Norsk Vinfagskole) vil KIT-akademiet tilby sommelierutdanning i Tromsø fra 2020.

Studiet er lagt opp som en kombinasjon av samlinger og forelesninger via web-TV. Det er planlagt seks samlinger i løpet av året. Hver samling går over to dager. Dette blir en offentlig godkjent fagutdanning med muligheter for studiefinansiering i Lånekassen.

Stort potensial

– Det er helt klart et stort potensial for denne utdannelsen i Nord-Norge, fremhever daglig leder i Beverage Academy, Kai Wahl.

– Reiselivsnæringen får en stadig større betydning både nasjonalt og regionalt, og da betyr det mye å kunne tilby gode mat- og drikkeopplevelser som en del av reiselivstilbudet. Det å kunne kombinere mat og drikke på en god måte blir stadig viktigere for å imøtekomme gjestenes forventninger. Da betyr det mye å ha kunnskap om vin og mat som gir trygghet for de anbefalingene man kommer med,
sier Wahl.

Mange fordeler

– Jeg mener det er mange fordeler med et opplegg som dette rent studiemessig, tillegger Trangmyr.

– Du kan studere når og hvor du vil så lenge du har tilgang til en PC. Du kan studere i ditt eget tempo og det er mulig å kombinere jobb med studier. På samlingene som gjennomføres, brukes tiden til praktisk og opplevelsesbasert læring.

– Jeg er også glad for at vi har Beverage Academy som samarbeidspartner. De har Norges eneste offentlig godkjente fagutdanning innen vin, øl og brennevin, noe som sikrer et høyt faglig nivå.

Kompetanse

– Hvilken kompetanse sitter man igjen med etter endt utdanning?

– Denne utdanningen kvalifiserer for alle yrker hvor man arbeider med vin, øl og brennevin til daglig. Bestått eksamen gir rett til å benytte tittelen vinkelner, og du får vinkelnernål og rett til medlemskap i Norsk Vinkelnerforening, forteller Trangmyr.

– Samtidig ønsker jeg å understreke at dette er en utdannelse som er nyttig både for den enkelte og ikke minst det serveringsstedet hvor man jobber. God kunnskap om vin gir de beste forutsetninger for å øke både omsetning og mersalg innenfor denne kategorien, understreker Trangmyr.

Sjekk ut flere av KIT-akademiets kurs. 

ANNONSE