Boltens Food Court: Ny mathall i Kongens by

+
I de fire hundre årene Norge ble styrt fra Danmark, kalte nordmenn København for «Kongens by».

Gamle baron Boltens Gård, sentralt plassert i den historiske delen av København, har blitt til Boltens Food Court, med 19 spisesteder, fire barer, og en kafe.

Kjennere av det københavnske uteliv husker kanskje Boltens Gård som stedet der både kongelige og andre jetsettere delte både en og flere flasker drikke. Men ikke nå lenger.

Spennende symbiose

Etter omfattende renovering, fremstår området nå som en spennende symbiose av moderne design, gammelt bygårdsmiljø, og internasjonal kulinarisk atmosfære.

Enten du vil ha dansk tradisjonsmat, en smakfull marokkansk middag, meksikanske tortillas, tacos og tostadas, eller har lyst til å kaste deg ut i det pakistanske, indiske eller spanske kjøkken – eller noe helt annet – så finner du nærmest garantert noe som passer. Så er det bare å sette seg på en av de 1000 sitteplassene, og nyte måltidet. 

Gjenbruk og bærekraft 

Flere av menneskene bak Boltens Food Court kommer fra det tidligere Copenhagen Street Food på Papirøen, og enkelte av ideene derfra har blitt med til Boltens Gård. Da snakker vi om gjenbruk og bærekraft, så vel som design. De nye møblene er laget av eldre møbler, og på kjøkkenet kokkelerer man over gass, og ikke strøm.

Også Oslo har fått flere nye mathaller de siste årene. Les om det siste tilskuddet, Oslo Street Food, som er hovedstadens nye storstue.

ANNONSE