Appene inntar bemanningsmarkedet

+
Oppdragsgivere bruker Staffers-appen til å finne mennesker som kan jobbe når behovet oppstår.

På kort tid har apper som kobler frilansere og oppdragsgivere sammen, dukket opp i Norge. Staffers er navnet på en norsk variant. Opp på sidelinjen kommer danske Chabber, som nå vil kapre markedsandeler i Norge. Serveringsbransjen er målgruppe.

Norske Staffers ble startet av Thom Berglund og Christian Wright, som begge har lang fartstid i serveringsbransjen. De etablerte appen etter å ha sett med egne øyne hvor vrient det kan være å finne ekstrahjelper og å fylle vakter.

Staffers – for de som søker ekstrajobb

Staffers er en app der mennesker som søker en ekstrajobb, kan legge inn kontaktinfo og annen relevant informasjon. Oppdragsgivere bruker appen til å finne mennesker som kan jobbe når behovet oppstår. Appen fungerer i dag hovedsakelig i Oslo-området.

Chabber – klassisk bemanningsbyrå

Danske Chabber fungerer i motsetning til Staffers som et mer klassisk bemanningsbyrå. Der Staffers kun kobler mennesker sammen, er man hos Chabber ansatt i selskapet. Chabber ble startet i Danmark i 2016, og vil i Norge rette seg inn mot eventer, catering og privatmarked.

Fellesforbundet uttrykker skepsis til de nye appene. Fagforbundet frykter at appene vil stimulere til økt bruk av vikarer, på bekostning av faste ansettelser.

ANNONSE