Kystsmak under Trøndersk matfestival

+
Til årets festival er det ventet 170 utstillere og 200 000 besøkende. Målet med festivalen er å øke verdiskapingen innenfor matsektoren med utgangspunkt i råvarer og produkter fra Trøndelag.

Trøndersk matfestival åpner i dag, og årets tema «kystsmak» er en hyllest til trøndelagskysten. Samtidig med matfestivalen arrangeres også Bryggerifestivalen.

– Selv om vi bor i verdens fremste havnasjon spiser nordmenn stadig mindre fisk. Men det er en myte at fisk er komplisert, sier Brit Melting i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, som er prosjektleder for Trøndersk Matfestival.

Store deler av sjømatnæringen i regionen samles til et felles løft under matfestivalen. 

Trøndersk matfestival omtales som Norges ledende lokalmatfestival, og årets festival blir større enn noen gang – både i antall utstillere og aktiviteter. Bodene vil bugne av det beste Trøndelag har å by på når det gjelder mat og matkultur. 

Rikholdig spiskammer i Matriket Midt

Trøndelag, eller Matriket Midt, er en betydningsfull og stor matregion, og har en stor produksjon og verdiskaping innenfor havbruk og jordbruk. Regionen strekker seg fra mildt, fuktig kystlandskap til kjølige vidder og fjell. Et særegent jordsmonn, kystklima og havstrømmer gir råvarene en enestående smak. 

Som et resultat av dette, har Trøndelag et mangfold av lokale mat- og drikkespesialiteter, og dette mangfoldet får de besøkende oppleve under Trøndersk matfestival. 

ASKO Servering har flere leverandører av lokalmat fra Midt-Norge i sitt sortiment. 

Bredt program

Festivalen har et spennende kursprogram for den som vil lære mer om mat og drikke. Det er også en rekke barneaktiviteter og ungdomsaktiviteter. Festivalkokkene Lars Erik Vesterdal og Martin Trana vil kokkelere live på scenen.

Til årets festival er det ventet 170 utstillere og 200 000 besøkende. 

Les mer om festivalen her.

Bryggerifestivalen

Også på Bryggerifestivalen blir mangfoldet større enn noen gang tidligere. Her samles de ypperste blant trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier bak Norges lengste bar. De besøkende kan smake seg gjennom utallige ølstiler, møte bryggerne og lære mer om kunsten å kombinere øl og mat.

I tillegg til ølbryggerne, vil man få møte både kaffebrennere, siderprodusenter og mjødbryggere.

Se eget program for bryggerifestivalen her.

Oi! Trøndersk mat og drikke

Arrangøren bak Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen er Oi! Trøndersk mat og drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag.

ANNONSE