Vestlandets beste smaksopplevelser

+
På festivalområdet vil du finne det store teltet «Matbyen Bergen», der noen av byens beste restauranter servere utsøkte retter laget med lokale råvarer.

30. august til 1. september skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser, under Bergen Matfestival og Norsk siderfestival.

Bergen matfestival er Vestlandets største lokalmatfestival, og arrangeres på Koengen/Bergenhus Festning. Matarena er arrangør for festivalen. Norsk siderfestival arrangeres for første gang, i et samarbeid mellom Matarena og Hardanger Siderprodusentlag.

Kunnskap om lokalmat

Festivalen vil by på spesialiteter fra både sjø og land, deriblant kjøtt, sjømat, lokale oster, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider og bakervarer. Produsentene er til stede for å gi innblikk i historiene bak produktene og hvordan de lages.

Inspirerende kurs

Gjennom kurs får du mulighet til å lære mye om ulike lokale matretter og råvarer. På programmet står bl.a. sjømat, ost, side og mat i kombinasjon, fermentering, vegan- og vegetarretter, gin-eksperten Stig Bareksten og Unesco kokkeshow. 

Se hele festivalprogrammet her.

Norsk siderfestival

De besøkende får anledning til å smake på et stort mangfold av sider fra hele landet. Du kan kjøpe smaksbonger, og smake deg gjennom spekteret av herlig perlende sider. Du får også møte matfestivalens egne smakseksperter, Ove Svendsen og Anniken England. Sammen gir de deg tips og veiledning til hvilke matretter som er uslåelige til sider.

Bergens beste kokker

På festivalområdet vil du finne det store teltet «Matbyen Bergen», der noen av byens beste restauranter servere utsøkte retter laget med lokale råvarer: Bien Restaurant, Bryggen Tracteursted, Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Marg og Bein og Restaurant 1877. I teltet vil du også finne Bareksten ginbar. Stig Barekstens gin er kåret til verdens beste. Bareksten og hans bartenderteam vil gi deg gode anbefalinger.

UNESCO Gastronomiby

Bergen er medlem av UNESCOs kreative nettverk for gastronomi, «City of Gastronomy», der de deltakende byene skal samarbeide og dele erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi.

På festivalen kan du smake på lokale spesialiteter fra de internasjonale byene og bli inspirert til å ta i bruk lokale råvarer fra Vestlandet på nye måter. I kursteltet vil de internasjonale kokkene bli utfordret til å lage retter inspirert av sin lokale matkultur, men basert på lokale råvarer fra Vestlandet.

Ung matfest

UNG MATFEST er spekket med matopplevelser for barn og unge under 16 år. Her skal de få utfordret sansene, bli inspirert, pirre smaksløkene og lære mer om sunn mat og bærekraft som er godt for både kroppen og kloden. Se hele programmet her.

Bergen Ølfestival

Bergen Matfestival arrangeres parallelt med Bergen Ølfestival, og de to festivalene har felles inngangsbillett. Mer informasjon om Bergen Ølfestival finner du her.

ANNONSE