Aasmund Gabriel Olsen takker av etter 50 år i bransjen

+
– Jeg er takknemlig for at jeg har fått anledning til å møte så mange hyggelige mennesker i jobben min. Gode kolleger, inspirerende leverandører og ikke minst spennende og inspirerende kunder har gitt meg mye, sier Aasmund Gabriel Olsen.

31. juli i år forlater Aasmund Gabriel Olsen kontoret på ASKO ØST for siste gang. Da er det er ganske nøyaktig 50 år siden han hadde sin første arbeidsdag hos grossisten Bergstrøm i Fredrikstad.

– Det blir selvfølgelig litt vemodig, men jeg føler også en stor takknemmelighet over at jeg har hatt et så spennende og variert arbeid i alle disse årene, sier Aasmund over en lunsj på brygga i Fredrikstad. Et sted som han forøvrig har besøkt hyppig i jobben som markedskonsulent hos ASKO ØST.

Fantastisk utvikling for serveringsnæringen

– Det har vært en fantastisk utvikling for serveringsnæringen her på brygga de siste årene. Jeg har vært så heldig at jeg har fått fulgt med på denne utviklingen. Her er det mange dyktige drivere som har bidratt til en fin utvikling av serveringstilbudet i byen, fremhever Aasmund, som bor på Kråkerøy rett i nærheten.

Selger i konfirmasjonsdress

– 1. august 1969 møtte jeg opp til min første arbeidsdag hos Bergstrøm. Jeg hadde hele 1200 kroner i gasje i måneden den gangen, noe jeg absolutt var fornøyd med. Jeg jobbet dels som sjåfør, og dels på lageret. Ett år senere ble jeg selger. Da var det på med konformasjonsdressen som heldigvis passet. I tillegg ble jeg utstyrt med selgerveske inneholdende en mappe med 2 rader med ordresedler i 3 gjennomslag! Alle ordre ble nedskrevet for hånd...

Det var travle dager. Som selger hadde vi mellom 12 og 20 besøk hver dag, minnes Aasmund.

Gode relasjoner

– Jeg begynte tidlig å jobbe med kiosk- og bensinstasjonsmarkedet. Den gangen var det ofte slik at mange av disse ikke hadde åpent hele dagen. Flere åpnet gjerne på ettermiddagen. Jeg måtte selvfølgelig tilpasse meg kundenes hverdag. Noen ville ha besøk til frokost før ungene skulle på skolen. Andre foretrakk ettermiddagen når de var på plass i kiosken. Det ga en nærhet til kundene mine som jeg satte pris på. De gode relasjonene var i mange sammenhenger helt avgjørende for å drive handel. Det tror jeg forøvrig er en sannhet den dag i dag.

Jeg har jo også hatt gleden av å møte barnebarn av mine første kunder som nå fører besteforeldrenes virksomhet videre!

Varierte utfordringer

– I løpet av disse årene har jeg hatt flere ulike jobber i selskapet. Jeg har bl.a. vært lagersjef, jeg har jobbet på servicekontoret og jeg har vært «ute i marken» hos kundene. Først jobbet jeg med servicehandel, så ble det etter hvert alle typer kunder. Det har vært kjempemoro! Det har naturlig nok gitt mye variasjon i jobben, og det har også gitt meg et stort nettverk i bransjen som jeg setter umåtelig stor pris på! Det gjelder både kunder og leverandører.

– Mange leverandører har god spisskompetanse på sitt område. Som markedskonsulent hos ASKO ØST har det vært en viktig oppgave å koble relevante leverandører med kunder som kan ha nytte av denne kompetansen. Det gir vinn-vinn for alle parter!

– Hva synes du har vært det mest utfordrende i jobben?

– Det er to ting som peker seg ut. Du har den tekniske utviklingen vi har opplevd fra ordreblokk til Butram i ulike versjoner, til etter hvert en avansert og omfattende netthandelsløsning. Nye teknologiske løsninger gir mange muligheter, men det krever selvfølgelig at man behersker dette så godt at man kan formidle dette videre.

– Det andre som representerer den største endringen, er utvidelsen av varegrupper og sortiment. Vi har fått en enorm bredde, og det er ikke mulig å ha den fulle oversikt over alt. Da er det nødvendig å alliere seg med leverandører som kan bidra til å formidle kunnskap som den enkelte kunde kan ha nytte av, fremhever Aasmund.

Familiemann

Smørbrødet med reker i trengsel fra Engelsviken er nær fortært. Det er nærliggende å spørre jubilanten om hva han skal bruke tiden sin til når han trer inn i pensjonistenes rekker.

– Jeg er glad i å trene! Kona mi og jeg trener fast 3 ganger i uka. Så liker jeg å «pusle i hagen»! Det er jo alltid noen prosjekter å ta tak i når du har hus. Jeg hatt satt stor pris på jobben min, og ikke minst kulturen og samholdet i ASKO. Det å ha så mange trivelige kolleger er et stort gode! Men alt har sin tid. Nå blir det mer tid til familie og mer hobbybaserte prosjekter. Men jeg er spurt om å være med på ASKO ØST-messen til neste år altså! Den blir jeg selvsagt med på!

ANNONSE