På jakt etter god kaffe i København

+
Anne Tetens hadde ikke veldig lang fartstid som barista, men hun kunne allerede mye om kaffe og tilberedning. Jeg valgte å teste en håndbrygget kaffe fra Kenya og en klassisk cappuccino.

København er et yndet reisemål for mange, og dansk frokost (lunsj) er svært populært for besøkende nordmenn. Jakter du derimot på en god kaffe i danskenes hovedstad, så bør du sjekke ut The Coffee Collectives avdelinger i København.

Coffee Collective i Godthåbsvej i Fredriksberg ble åpnet i 2012. Her brennes kjedens kaffe, og samme sted er det også etablert en kaffebar i en eldre industribygning.  På dette stedet tas kaffe på alvor, og her kan du smake på kaffe fra alle verdenshjørner.

Hjemmekoselig på kaffebarene

Når du går inn i en av kaffebarene til Coffee Collective, er det som å komme inn på et privat kjøkken. Det gir deg rett og slett følelsen av å komme hjem til folk, og det er svært hyggelig! Baristaene som betjener deg, er svært imøtekommende og forteller gjerne om kaffen som serveres. Også har de småkaker som passer utmerket sammen med kaffen.

Kaffesmaking i brenneriet

Den første fredagen i måneden åpnes brenneriet i Fredriksberg for publikum. Melder du deg på, får du være med både på kaffebrenning og kaffecupping (kaffesmaking) – noe som er meget populært. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle parter. De som er med, får en hyggelig opplevelse, og Coffee Collective får god markedsføring både av konseptet og de kaffekvaliteter som de selger.

Københavns beste kaffe?

Kaffebrenningen foregår i en Loring Smart Roast. Her kan man kan styre brenneprofilen svært nøyaktig. Daglig brennes det kaffe som leveres til grossistkunder, egne kaffebarer og til en netthandel. Her ligger alt til rette for å oppleve det som mye mulig er Københavns beste kaffe!

ANNONSE